Εμβόλια

ΕΟΔΥ: Ξεκίνησαν μαζικοί εμβολιασμοί για την ιλαρά σε παιδιά σε οικισμούς Ρομά

Ξεκίνησαν από τον ΕΟΔΥ μαζικοί εμβολιασμοί για την ιλαρά σε παιδικούς πληθυσμούς σε οικισμούς ρομά σε Πελοπόννησο, Ιόνια Νησιά, Ήπειρο και Δυτική Ελλάδα.

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν από τις 12 Μαρτίου στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη εμφάνισης αλλά και μη διασποράς κρουσμάτων ιλαράς, από κλιμάκια του Οργανισμού, με τη συμμετοχή των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ).

Αφορά παιδικό πληθυσμό ηλικίας 1-14 χρόνων, σε οικισμούς Ρομά εντός των διοικητικών ορίων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας).

Η έναρξη των εμβολιασμών στις συγκεκριμένες περιοχές βασίστηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα για την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ιλαράς.

Των εμβολιασμών προηγείται ενημέρωση που αφορά τόσο τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσο και τα οφέλη του εμβολιασμού, τα οποία φαίνεται να κατανοούνται σε ικανοποιητικό βαθμό, αναφέρει ο υπεύθυνος του κλιμακίου του ΕΟΔΥ, που βρέθηκε στην Κάτω Αχαΐα, Ηλίας Λιάντης.

«Είναι ενδεικτικό ότι στον καταυλισμό στα Σαγέικα πραγματοποιήσαμε περί τους 100 εμβολιασμούς μέσα σε μία ημέρα» προσθέτει χαρακτηριστικά. Παράλληλα με τη δράση στην Κάτω Αχαΐα, τα στελέχη του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ενημέρωση-εκπαίδευση των διαμεσολαβητών που θα λάβουν μέρος στην παρέμβαση στο νομό Ηλείας, που θα ακολουθήσει αμέσως μετά. Οι εμβολιασμοί εντός της 6ης ΥΠΕ αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στον ΕΟΔΥ, ήδη από το Φεβρουάριο 2024 έχει συστήσει ομάδα εργασίας για την ιλαρά, υπό το συντονισμό της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και αν. μέλους ΔΣ ΕΟΔΥ, Βάνας Παπαευαγγέλου.

 

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

 

Πηγή

 

Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «Σημερινές Ιστορίες Αγγείων»

Ο μικρός τσολιάς Ραφαήλ Ανδρικόπουλος, τιμά την ιστορία μας! 

Μετάβαση στο περιεχόμενο