Οικολογικά Νέα

Έρευνα: Η επαφή με τη φύση μειώνει την επιθυμία για ανθυγιεινές συνήθειες

Η επαφή με τη φύση έχει αποδειχτεί ότι έχει ευεργετικές επιδράσεις στην ψυχική και σωματική μας υγεία με πολλούς τρόπους. Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι οι άνθρωποι που έχουν περάσει την παιδική τους ηλικία μέσα στη φύση, έχουν καλύτερη ψυχική υγεία στην ενήλικη ζωή.

Ωστόσο, τώρα ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πλίμουθ βρήκαν μία πολύ αναπάντεχη, θα λέγαμε, σύνδεση ανάμεσα στη φύση και στην ποιότητα της διατροφής μας. Στην έρευνα πήραν μέρος 149 συμμετέχοντες, οι οποίοι συμπλήρωσαν μια ηλεκτρονική έρευνα σε σχέση με τις ανθυγιεινές απολαύσεις τους. Φάνηκες πως το φαγητό παίρνει την πρώτη θέση με 38%, η σοκολάτα πιο συγκεκριμένα ακολουθεί με 32%, η καφεΐνη με 16%, το αλκοόλ με 9% και η νικοτίνη με 5%.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Στη συνέχεια, οι ειδικοί εξέτασαν την αναλογία πρασίνου και φυσικού τοπίου στο μέρος/ γειτονιά στο οποίο ζούσε κάθε συμμετέχοντας, καθώς επίσης και το πόσο εύκολα μπορούσε ο καθένας να έρθει σε επαφή με αυτό (π.χ. αν ήταν δημόσια προσβάσιμο όπως πάρκο).

Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενδιαφέροντα, καθώς όσοι είχαν πρόσβαση σε πράσινο και φύση, ακόμα και σε μορφή κήπου ή θέας από το μπαλκόνι του σπιτιού τους, εμφάνιζαν σπανιότερα την τάση να ακολουθούν ανθυγιεινές συνήθειες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η συσχέτιση αυτή είναι ένα πολλά υποσχόμενο πρώτο βήμα. Η συσχέτιση ανάμεσα στη μειωμένη επιθυμία για ανθυγιεινή διατροφή και στην επαφή με φυσικό τοπίο θα μπορούσε να βοηθήσει τα άτομα που θέλουν ή πρέπει να χάσουν περιττό βάρος και να υιοθετήσουν μια πιο υγιεινή διατροφή.

Ωστόσο, η ερευνητική ομάδα αναφέρει ότι χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω έρευνες για να προσδιοριστεί ο ακριβής τρόπος που η επαφή με τη φύση συνδέεται με την μειωμένη τάση για ανθυγιεινές συνήθειες. Βρίσκοντας την ακριβή αιτία πίσω από αυτή τη συσχέτιση, μπορούμε να σχεδιάσουμε καλύτερες τεχνικές.

UniPro  δίπλα σου όπου κι αν είσαι!

ceid-courses.gr

Διαβάστε επίσης

Το 2ο θερμότερο έτος μέχρι σήμερα το 2020 – Το φαινόμενο La Nina

Copernicus: Ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο πιο ζεστός στην ιστορία

Έρευνα: Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού ευθύνεται για το 50% των ρύπων

Ένας υπέροχος οικολογικός τοίχος από εκατομμύρια πολύχρωμα πλαστικά καπάκια! – Δείτε εικόνες

UNIPRO: Γιατί είναι η πρώτη επιλογή στην Ελλάδα, για Φοιτητικές Εργασίες – Projects – Πτυχιακές – Διπλωματικές?

Μοριοδοτούμενα Προγράμματα όλων των ειδικοτήτων μέσω Ασύγχρονης Διαδικτυακής Διδασκαλίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο