Ειδικότερα, η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica, έκρινε την κατανάλωση αλκοόλ «ύποπτη» καθώς συσχετίστηκε με μειωμένο ποσοστό εγκυμοσύνης μετά από θεραπείες γονιμότητας, όταν η εβδομαδιαία κατανάλωση ήταν μεγαλύτερη από 84 γραμμάρια (περίπου δηλαδή 7 τυποποιημένα ποτά).
Ωστόσο, εκτός από τις γυναίκες, την ίδια προσοχή θα πρέπει να δείξουν και οι άντρες. Στην μελέτη, συμπεριλήφθηκαν όλες οι σχετικές έρευνες που είχαν δημοσιευτεί πριν από τον Ιούλιο του 2022, και αφορούσαν 26.922 γυναίκες ή/και τον/την σύζυγό τους που υποβλήθηκαν σε θεραπεία γονιμότητας.
* Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ
Σε σχέση με όσες δεν έπιναν αλκοόλ, η πιθανότητα επίτευξης της εγκυμοσύνης μετά από θεραπεία γονιμότητας μειώθηκε κατά 7% για τις γυναίκες που κατανάλωναν 7 ποτά περίπου την εβδομάδα και, αντίστοιχα, η πιθανότητα επίτευξης ζωντανού τοκετού μειώθηκε κατά 9% για τους άνδρες που κατανάλωναν την ίδια ποσότητα αλκοόλ.
Όπως επεσήμανε και ο αντίστοιχος συγγραφέας δρ. Yufeng Li, από το Νοσοκομείο Tongji, στην Κίνα: «Τα ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο τρόπος ζωής, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της θεραπείας για τη γονιμότητα. Αλλά το πώς αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν το αναπαραγωγικό σύστημα χρειάζεται ακόμη περισσότερη έρευνα για να διευκρινιστεί».
Έφτασαν και στην Ελλάδα τα διπλά self test για κορονοϊό και γρίπη