Επικαιρότητα

Ερμίνα Διονυσάτου: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας

Μια νέα σελίδα, άνοιξε από χθες στον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας.

Η Ερμίνα Διονυσάτου, είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συλλόγου από το 1904 οπότε και ιδρύθηκε.

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1977. Τελείωσε το 3ο Λύκειο Πατρών στα Υψηλά Αλώνια και πήρε πτυχίο από ΙΕΚ στη Μηχανογραφημένη Λογιστική.

Εχει αποκτήσει με τον σύζυγο της Δημήτρη Μπάστα δύο παιδιά, τη Δήμητρα 19 ετών και τον Παναγιώτη 18 ετών, ενώ διατηρεί το κατάστημα “Αρωμα καπνού”.

«Νιώθω μεγάλη συγκίνηση και είναι τιμή μου που είμαι η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση, στην ιστορία του Εμπορικού. Το φορτίο είναι βαρύ, γιατί πρόκειται για έναν ιστορικό σύλλογο που ιδρύθηκε 120 χρόνια πριν» δηλώνει στο thebest.gr εμφανώς συγκινημένη.

Η κ. Διονυσάτου, που είναι μέλος της παράταξης «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» εκλέχθηκε ως νέα πρόεδρος  με 9-6 ψήφους, μετά την παραίτηση του Κώστα Ζαφειρόπουλου. Είναι 20 χρόνια στο επιχειρείν, από όταν άνοιξε εμπορικό κατάστημα με το σύζυγό της.

Πως βλέπει την επόμενη μέρα από την νέα της θέση; «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πιστεύω ότι μόνο με συλλογική προσπάθεια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες προκλήσεις. Πιστεύω ότι με τη διατήρηση της συνεργασίας με την Περιφέρεια, τον Δήμο, το Επιμελητήριο, άλλους εμπορικούς συλλόγους και φορείς μπορούμε να προβάλλουμε τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου και να βρούμε λύσεις. Σε αυτό το σημείο, θέλω να τονίσω, ότι δεν περισσεύει κανένας, πάμε ενωμένοι με ομοψυχία να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε τα νόμιμα. Ο Εμπορικός σύλλογος είναι ανοικτός για όλους. Από την ερχόμενη εβδομάδα, θα ορίσω μια συγκεκριμένη ώρα, μια φορά την εβδομάδα, που θα μπορεί ο κάθε συνάδελφος, να έρχεται να μιλάμε, όχι μόνο να λέμε τα προβλήματα αλλά να μου λένε και τις προτάσεις τους». 

Ένα από τα προβλήματα, που καλείται να αντιμετωπίσει με το «καλημέρα» της θητείας της η κ. Διονυσάτου είναι το γεγονός ότι «από αύριο, 1 Μαρτίου, χιλιάδες συνάδελφοι χάνουν το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, της πρόσβασης στην υγεία. Μια υπόθεση που αφορά όλους σε όλη τη χώρα. Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να πηγαίνουμε χρόνια πίσω. Δεν θα μπορούν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω οφειλών στον ΕΦΚΑ, σε μια περίοδο κρίσης. Είναι ελάχιστοι οι επαγγελματίες που είναι 100% καλυμμένοι γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, όλοι κάπου οφείλουν. Φανταστείτε τι θα γίνει με αυτούς που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας όπως οι καρκινοπαθείς. Θα καλέσω όλες τις παρατάξεις του συλλόγου, να το συζητήσουμε, να δούμε όλες τις προτάσεις και να προχωρήσουμε για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

 

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

 

 

Ο καφές με γεύση κοκκινιστού χοιρινού που κάνει θραύση στην Κίνα

Η πρώτη θαλάσσια χρονοσειρά καταγραφής CO2 στην Ανατολική Μεσόγειο

Μετάβαση στο περιεχόμενο