Αν φοβάστε τις ενέσεις ή απλά δεν αντέχετε καθόλου τον πόνο ούτε ενός μικρού τσιμπήματος, τα νέα είναι καλά για εσάς (ή για τα παιδιά σας που έχουν το ίδιο πρόβλημα). Κι αυτό γιατί τον ίδιο προβληματισμό φαίνεται πως είχε μία ομάδα πρωτοετών φοιτητών στον κλάδο της μηχανικής του Rice University, οι οποίοι εργάστηκαν πάνω στην εύρεση ενός εύκολου τρόπου ώστε να κάνουν τις ενέσεις λιγότερο… επώδυνες, χωρίς τη χρήση φαρμάκων.
Χρησιμοποίησαν ως βάση της υλοποίησης τους παρόμοια προσέγγιση με εκείνη μίας… παγοκύστης, που όλοι έχουμε αξιοποιήσει σε περιπτώσεις “αθλητικών” και όχι μόνο τραυματισμών.
Η απλή κάψουλα που βλέπουμε και στη φωτό έχει τυπωθεί μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή και διαθέτει δύο σφραγισμένους θαλάμους, έναν γεμάτο νιτρικό αμμώνιο και έναν με νερό. Περιστρέφοντάς την, η μίξη των συστατικών παράγει μία χημική αντίδραση που ψύχει δραστικά ένα μεταλλικό καπάκι, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να εφαρμοστεί στο δέρμα του ασθενούς ώστε να το “μουδιάσει” μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό και χωρίς τη χρήση κανενός φαρμάκου.
Τα καλύτερα νέα -και αυτό που κάνει μοναδική την “εφεύρεση” των φοιτητών- είναι ότι η κάψουλα αυτή μπορεί, σε μία πιο προηγμένη υλοποίησή της, να ενσωματωθεί στα καπάκια των αποστειρωμένων βελόνων μίας χρήσης, τα οποία χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία, για ακόμη μεγαλύτερη πρακτικότητα.
Έτσι, όσο μία νοσοκόμα ετοιμάζει την ένεση, ο ασθενής μπορεί να χρησιμοποιήσει το καπάκι για να “μουδιάσει” το δέρμα του και να κάνει την όλη διαδικασία λιγότερο επώδυνη.
Για περισσότερα σχετικά με την ξεχωριστή υλοποίηση των φοιτητών, δείτε το video του Rice University.
πηγή: foititikanea