Εμβόλια Επικαιρότητα

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κατά της ιλαράς στη Χίο

Εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού παιδιών κατά της ιλαράς πραγματοποίησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στη Χίο την Τετάρτη και Πέμπτη 14 και 15 Μαρτίου.

Συνολικά εμβολιάστηκαν περίπου 300 παιδιά, ηλικίας 6 μηνών έως 16 ετών, τα οποία διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της ΒΙΑΛ και σε δομές στέγασης στη Χίο.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν να εργάζονται στη Χίο τον Δεκέμβριο του 2017. «Σκοπός της οργάνωσης είναι η υποστήριξη των τοπικών δομών υγείας του νησιού και η κάλυψη των ιατρικών αναγκών των προσφύγων. Ο εμβολιασμός αποτελεί μέρος αυτής της υποστήριξης, ενώ στο προσεχές χρονικό διάστημα, κινητές μονάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα θα επισκέπτονται καθημερινά τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ και θα προσφέρουν υπηρεσίες φροντίδας σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, φροντίδας ψυχικής υγείας και χρόνιων νοσημάτων» λέει η συντονίστρια της ομάδας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Χίο, Νάσια Αλμπανίδη-Κατσίνη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποιούν εκστρατεία εμβολιασμού στην Ελλάδα. Το 2016 και το 2017 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποίησαν επείγουσες εκστρατείες εμβολιασμού σε καταυλισμούς στην Αττική, την κεντρική Ελλάδα, τη Βόρεια Ελλάδα, τη Σάμο και τη Λέσβο. Συνολικά 10.500 παιδιά ηλικίας από 6 εβδομάδων έως 15 ετών εμβολιάστηκαν κατά 10 ασθενειών. Τον Φεβρουάριο του 2018 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εμβολίασαν 975 παιδιά κατά της ιλαράς στο νησί της Λέσβου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο