Ζώα

Γιγαντιαίο πάντα γέννησε δίδυμα και το κατέγραψε η κάμερα!

Η στιγμή που ένα γιγαντιαίο πάντα γεννάει τα δίδυμα μωρά της σε έναν ζωολογικό κήπο στην Νότια Κορέα καταγράφηκε σε κάμερα προσφέροντας μοναδικές και σπάνιες στιγμές.

Είναι η πρώτη γέννηση διδύμων πάντα στη χώρα. Τόσο η Ai Bao όσο και τα νεογέννητά της είναι καλά στην υγεία τους. Η Ai Bao γέννησε τα μωρά της στο θεματικό πάρκο Everland κοντά στην Σεούλ πριν από λίγες μέρες.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

«Αισθάνομαι ότι είχαμε μία εξαιρετική ευκαιρία για να ζητήσουμε την καλύτερη προστασία και διατήρηση των πάντα, τα οποία έχουν γίνει σύμβολο για τα απειλούμενα είδη», δήλωσε ο Donghee Chung, επικεφαλής του ζωολογικού κήπου.

Ο πληθυσμός των πάντα έχει αυξηθεί κα πλέον υπολογίζεται ότι πάνω από 1.800 ζουν τόσο στην άγρια φύση όσο και σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

Ήδη από τη δεκαετία του 1950 και ως μέρος αυτού που είναι γνωστό ως «διπλωματία των παντά», η Κίνα στέλνει τα συγκεκριμένα ζώα στο εξωτερικό σαν ένδειξη καλής θέλησης. Η Ai Bao και ο σύντροφός της, Le Bao, ήρθαν στη Νότια Κορέα ως μέρος του προγράμματος το 2016. Η Ai Bao γέννησε ένα θηλυκό, την Fu Bao, το 2020.

«Σε σύγκριση με όταν γεννήθηκε η Fu Bao, υπάρχουν δύο μωρά τώρα και νομίζω ότι (οι γονείς) πρέπει να είναι δύο φορές πιο ευτυχισμένοι», είπε ο φύλακας του ζωολογικού κήπου, Cherwon Kang.

Πρόσθεσε ότι ο τοκετός της Ai Bao ήταν πιο ομαλός αυτή τη φορά σε σχέση με την πρώτη της εγκυμοσύνη. 

https://www.juniorsclub.gr/oi-mamades-delfinia-miloyn-moroydistika-sta-paidia-toys-opos-kai-oi-anthropoi-deite-to-vinteo/

Μετάβαση στο περιεχόμενο