από τον σεφ Γιώργο Κολυρόπουλο
Φιογκάκια με φιλετάκια κοτόπουλου, μια εύκολη και γρήγορη σχετικά συνταγή που θα λατρέψετε όλοι!!!
Η διαδικασία ξεκινά με την καλύτερη διάθεση για να δοκιμάσετε ένα πιάτο γεμάτο αρώματα, με γεύσεις απλές αλλά νόστιμες και εύκολο στην διαδικασία εκτέλεσης.
Φιογκάκια με φιλετάκια κοτόπουλου
Υλικά:
1 κουτί ζυμαρικά φιογκάκια (γίνεται και με πένες)
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια
ελαιόλαδο
1 κύβο κοτόπουλο
λίγο μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και λίγο κάρυ
1 ποτήρι κρασιού, λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε τα φιλετάκια με ελαιόλαδο, ενώ έχουμε προσθέσει το κρεμμύδι και σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κύβο, τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το κάρυ με την πάπρικα και σε σιγανή φωτιά το αφήνουμε να βράσει για 10-15`.
Όταν βράσει ενσωματώνουμε τα βρασμένα φιογκάκια (όπως βράζουμε τα μακαρόνια) και σερβίρουμε σε πιάτο με παρμεζάνα και λίγο τριμμένο μαϊντανό.
]]>