Γιώργος Κολυρόπουλος: Ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι!
Επικοινωνείτε με τον σεφ μας, Γιώργο Κολυρόπουλου μέσω email: info@juniorsclub.gr ή μέσω newsletter
3 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι (αρμποριο)
1 συσκευασία αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
1/3 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλυτζ. κρασί λευκό
1 κύβο κότας
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
ελαιόλαδο
1/3 φλυτζ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι-πιπέρι
λίγες σταγόνες λάδι τρούφας
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα μανιτάρια σε μπολ με καυτό νερό για 10-15΄και μετά τα σουρώνουμε. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το ρύζι, ενώ & στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το κύβο και καυτό νερό σιγά, σιγά χαμηλώνοντας τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το ρύζι για περίπου 18-20 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και μετά το βούτυρο, ενώ στο τέλος την παρμεζάνα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά & βάζουμε το ξύσμα και το λάδι τρούφας.
Σερβίρεται ζεστό και άμεσα!!!