Οικολογικά Νέα

Greenpeace: “Το Κλίμα Αλλάζει. Εμείς;” – Βίντεο

“Ήρθε για λιγότερο από ένα δίμηνο ένας λογαριασμός γύρω στα 1.100€. Δεν μπορούσα για 1-2 μέρες να πιστέψω ότι είχε γίνει αυτό”. Η ενεργειακή κρίση και η περσινή “έκρηξη” των τιμών του αερίου πιθανότατα κάνει πολλούς από εμάς να ταυτίζονται με τα λόγια του Νίκου Στεφανάκη, οικιακού καταναλωτή αερίου.

Η μαρτυρία του Νίκου είναι μία από τις πολλές που μοιράζονται ειδικοί και συνάνθρωποί μας που αγωνίζονται να επιβιώσουν, στη σειρά βίντεο τριών επεισοδίων που δημοσίευσε η Greenpeace με τίτλο “Το Κλίμα Αλλάζει. Εμείς;”. Μέσα από τα βίντεο, παρακολουθούμε ιστορίες για τον μύθο του “φθηνού” και “καθαρού” αερίου, την κλιματική κρίση στη χώρα, τα προβλήματα των προγραμμάτων για ενεργειακές παρεμβάσεις, αλλά και το τι πρέπει τελικά να γίνει.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Τα διαθέσιμα προγράμματα για ενεργειακές παρεμβάσεις δεν καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών, ούτε και τους κλιματικούς στόχους της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, το 5,2% του ΑΕΠ πήγε κατευθείαν στους παρόχους ενέργειας και οι προβλεπόμενες επενδύσεις σε αέριο ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια. Η ελληνική κυβέρνηση, αντί να επενδύσει σε ουσιαστικές λύσεις που θα προστατεύσουν το περιβάλλον, το κλίμα, την τσέπη και την ποιότητα ζωής μας, συνεχίζει να επενδύει σε λανθασμένες επιλογές.

Τι θα μπορούσε και θα έπρεπε να γίνει; Ο Βλάσης Οικονόμου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Ευρωπαϊκή και Κλιματική Πολιτική (IEECP), εξηγεί. “Ας γίνουμε κόμβος ενεργειακήςεξοικονόμησης, μπορεί να είναι τελικά αυτή η κινητήριος δύναμη της οικονομίας μας. Να ξεκινήσουμε από αυτά που έχουμε, από τα σπίτια, τα κτίριά μας. Όλοι μας έχουμε το δικαίωμα να είμαστε παραγωγοί και πάροχοι ενέργειας.

Πλέον ο χρόνος τελειώνει και οι ριζικές αλλαγές που χρειαζόμαστε πρέπει να γίνουν ΤΩΡΑ!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook:  juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Τι έδειξαν οι δειγματοληψίες νερού στο θαλάσσιο χώρο του Παγασητικού κόλπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο