Σκέφτεσαι να κάνεις ένα Halloween πάρτι ή απλά θες να δοκιμάσεις μερικές πρωτότυπες συνταγές γιατί έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια; Τότε εμείς σου έχουμε διάφορες ιδέες για εύκολες συνταγές ακόμα και για παιδικό πάρτι, που σίγουρα θα αγαπήσεις!
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Μήλα “δηλητήριο”
Υλικά
- 12 μήλα
- 12 ξυλάκια
- 100 γ. ζάχαρη
- σιρόπι καλαμποκιού
- μαύρο και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Πλύνε και στέγνωσε καλά τα μήλα. Τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί και πρόσθεσε τα ξυλάκια. Στρώνουμε ένα δεύτερο ταψί με βουτυρωμένο χαρτί περγαμηνής και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ζάχαρη, λίγο νερό και σιρόπι καλαμποκιού και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Άφησε το μείγμα να ζεσταθεί χωρίς να ανακατεύεις πολύ. Βγάλε το μείγμα από το μάτι και πρόσθεσε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Βούτηξε και στριφογύρισε το μήλο μέσα στην καραμέλα, ανακίνησε το περίσσευμα και τοποθέτησέ το στο βουτυρωμένο ταψί. Επανέλαβε την διαδικασία για κάθε μήλο.
Τούρτα “φάντασμα”
Υλικά
Για το κέικ
- 350 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 320 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο
- 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 80 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
- 6 αυγά, medium
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. εσπρέσο, σκόνη
- 1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα, μαγειρικής
- 300 ml νερό, βραστό
Για το frosting
- 350 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 50 γρ. φυστικοβούτυρο
Για το σερβίρισμα
- Σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
Για τα φαντασματάκια από μαρέγκα
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 60 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 2 ασπράδια, από αυγά large
- 1 πρέζα αλάτι
- λιωμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Για τα φαντασματάκια από μαρέγκα
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια, το αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Συνεχίζοντας το χτύπημα και μόλις αρχίσουν να αφρίζουν τα ασπράδια, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη κρυσταλλική ζάχαρη. Αφού σφίξει η μαρέγκα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να δημιουργηθεί μία σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Κατόπιν, μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, κόβουμε την άκρη της και σχηματίζουμε τα “φαντασματάκια” σε ένα ταψί φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Στη συνέχεια, ψήνουμε τις μαρέγκες στους 100°C στον αέρα για 1,5 ώρα και μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Τέλος, δημιουργούμε μάτια στα φαντασματάκια με τη λιωμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.
Για την τούρτα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 100 γρ. από τη ζάχαρη, το κακάο, τον καφέ, το βραστό νερό, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη. Κατόπιν, τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης κι ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφού λιώσει, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθεί κι αυτή. Έπειτα, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο του μέσα στο μείγμα με το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς και περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το δεύτερο κι έπειτα, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Αμέσως μετά, ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε εκ νέου με το σύρμα χειρός. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζουμε ισόποσα σε 3 βουτυρωμένες στρογγυλές φόρμες για κέικ διαμέτρου 20εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C στον αέρα για περίπου 30-35 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν ελαφρώς, τα ξεφορμάρουμε με προσοχή και τα αφήνουμε στην άκρη πάνω σε μία σχάρα, ώστε να κρυώσουν εντελώς.
Για το frosting
Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το φυστικοβούτυρο μαζί με την πραλίνα και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις σιγά σιγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι στο πιάτο που θα σερβίρουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια του με ένα κουτάλι ή με μία σπάτουλα λίγο από το frosting. Κατόπιν, καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, απλώνουμε ακόμα λίγο από το frosting και καλύπτουμε με το τελευταίο παντεσπάνι. Τέλος, καλύπτουμε την επιφάνεια της τούρτας από πάνω και περιμετρικά με το υπόλοιπο frosting, περιχύνουμε την κορυφή με λιωμένη σοκολάτα, διακοσμούμε με φαντασματάκια και σερβίρουμε.
Bloody Mary “σύριγγες”
Υλικά
- 112 γ. χυμός ντομάτας
- 237 ml. βότκα
- 2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
- 1 κουταλιά της σούπας χρένο
- 2 κουτ. καυτερή σάλτσα
- χυμός 1/2 λεμονιού
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε χυμό ντομάτας, βότκα, Worcestershire, χρένο, καυτερή σάλτσα, χυμό λεμονιού και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν και γεμίζουμε τις σύριγγες με το μείγμα.
Hot Dogs “μούμιες”
Υλικά
- Λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 1 πακέτο σφολιάτα
- Μουστάρδα
Εκτέλεση
Τύλιξε ένα ένα τα λουκάνικα με λωρίδες σφολιάτας και κάνε, όπως βλέπεις και στη φωτογραφία κοψίματα με το μαχαίρι σου. Τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί και ψήστα για 20 λεπτά. Μόλις τα βγάλεις, τα στολίζεις όπως θες. Αν δεν δες να μπεις σε μπελάδες με ζαχαρωτά μάτια μπορείς να βάλεις σταγόνες μουστάρδας.
Μπισκότα “βρικόλακες”
Υλικά
- 1 πακέτο cookies με κομμάτια σοκολάτας
- frosting βανίλιας
- χρώμα ζαχαροπλαστικής
- μίνι marshmallows
- κομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μπισκότα στην μέση. Αναμιγνύουμε λίγο frosting βανίλιας με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Στην κάτω μισή πλευρά κολλάμε 6 marshmallows. Τοποθετούμε το άλλο μισό μπισκότο από πάνω. Συμπληρώνουμε με λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να δώσουμε έμφαση στο αίμα και κόβουμε λεπτές φέτες αμυγδάλου για τους κυνόδοντες.
Ματωμένα δάχτυλα
Βράσε μερικά λουκάνικα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Άσε τα λουκάνικα να παγώσουν και με ένα μαχαίρι σχεδίασε τα νύχια των δαχτύλων. Έπειτα σε ένα πιάτο βάλε μπόλικη κέτσαπ και άσε τα ματωμένα λουκάνικα δίπλα.
Η συνταγή της μαμάς: Σπανακόπιτα με φέτα και χωριάτικο φύλλο!
Η συνταγή της μαμάς για την 25η Μαρτίου: Σκορδαλιά (πατάτα) με βακαλάο!