Τα λαδερά είναι απαραίτητα στη διατροφή μας και όταν καλομαγειρεύονται τότε μπορούμε να τα συνδυάζουμε δυο με τρεις φορές την εβδομάδα. Αρακάς για σήμερα, μια καταπληκτική συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Αρακάς με σάλτσα πολίτικη!
Υλικά:
1 κιλό Αρακάς κατεψυγμένος
3 πατάτες
3 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας Τοματοπολτό
500 ml Πασάτα KYKNOS
Λίγο Ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών
1 λίτρο βραστό νερό
Λίγο άνηθο
αλάτι –πιπέρι
πάπρικα
Συνταγή:
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με ελαιόλαδο. Κατόπιν ρίχνουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Θα προσθέσουμε και τα μυρωδικά, τον κύβο λαχανικών, την πάπρικα και τη πάστα. Ανακατεύουμε προσεχτικά να μη κολλήσει το φαγητό και έτσι ολοκληρώνουμε το σοτάρισμα.
2. Θα προσθέσουμε την πασάτα ή κον κασέ τοματάκι και το νερό. Ολοκληρώνουμε βάζοντας τα καρότα ψιλοκομμένα σε ροδέλες και τις πατάτες (κομμένες όπως οι φούρνου). Αφήνουμε να βράσει σε 40 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Θέλουμε να βράσουν όλα τα λαχανικά μας καλά.
Τα μυστικά μου:
-Σε ένα πήλινο κεσεδάκι βάζουμε μια κουτάλα αρακά, με μια πατάτα, στη μέση ένα κομμάτι φέτακαι μια τσίλι πιπεριά και τα ψήνουμε για 5 λεπτά στο φούρνο. Αυτό να το δοκιμάσετε και θα θυμάστε τις συνταγές της μαμάς Μαρίας!
Καλή όρεξη!