Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Χοιρινό κότσι με σως μπάρμπεκιου!

Είναι μπελαλίδικο φαγητό και δε του φαίνεται, γιατί λες ένα κότσι είναι το βάζω στο φούρνο και γίνεται! Και ναι, αυτή είναι μια ωραία εκδοχή, εδώ όμως, η μαμά – σεφ Μαρία Παπαγεωργίου, έχει ετοιμάσει μια σως,  τόσο γευστική, όπου θέλει αποφασισμένους ουρανίσκους και μεράκι! 
 
Χοιρινό κότσι με σως μπάρμπεκιου! 
 
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ 
 
Υλικά 
Σύμφωνα με τα άτομα υπολογίστε ένα χοιρινό κότσι στον καθένα. 
Εμείς θα κάνουμε τη συνταγή με 2 χοιρινά κότσια. 
αλάτι – πιπέρι
ρίγανη
2 κουτ. σούπας λάδι 
 
Υλικά για μπάρμπεκιου σως
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κουτάλι σούπα ζάχαρη
2 μήλα ψιλοκομμένα χωρίς την φλούδα τους
1 ποτήρι κρασιού βαλσάμικο
1 κούπα τσαγιού κέτσαπ
πάπρικα
ταμπάσκο
 
Συνταγή
 
1. Σε ένα ταψί βάζουμε μέσα τα 2 χοιρινά κότσια, εφόσον πρώτα τα έχουμε πλύνει και έχουμε αφαιρέσει τρίχες κλπ. Ρίχνουμε λαδάκι να πάει παντού, πιπεράκι, αλάτι και ρίγανη. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς αέρα. 
 
2 Ξεκινάμε τη διαδικασία να φτιάξουμε τη μπάρμεκιου σως. Πρώτα θα καραμελώσουμε καλά τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε λάδι στο τιγάνη, τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν το χρώμα τις καραμέλας. 
 
3 Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μήλα, την κέτσαπ και την γλυκιά πάπρικα. Θα βάλετε και το δενδολίβανο, με τα ψιλοκομμέα σκόρδα και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει ρευστή η σάλτσα μας. Να μην έχει υγρά. 
 
4 Θα χρειστούμε το μίξέρ ή ένα μούλτι. Θα βάλουμε το μείγμα και θα το πολτοποιήσουμε καλά. 
 
5 Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο. Το περιλούζουμε με την μπάρμπεκιου σως παντού και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 – 3 ώρες θα το τσεκάρετε, στους 180 βαθμούς. Είναι υπέροχο με πατάτες, πουρέ ή ρύζι! 
 
Καλή σας όρεξη!!! 
Διαβάστε επίσης:
 
 
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο