Χρόνια πολλά!!! Ευχόμαστε κάθε σπίτι να έχει αγάπη και τη δυνατότητα να φτιάξει όλες αυτές τις υπέροχες συνταγές της μαμάς -σεφ Μαρίας Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Γαλοπούλα γεμιστή με φρούτα, καρύδια και κουκουνάρια!!!
Προμηθευτείτε τα υλικά σας από τα τοπικά Super Market της περιοχής σας!
Τα περισσότερα υλικά στις πιο ανταγωνιστικές τιμές στο SUPER MARKET ΛΑΓΙΟΥ (Ανθείας 187, Πάτρα – τηλέφωνο παραγγελιών: 2610.326.397)
Υλικά
1 γαλοπούλα
2 μήλα κομμένα σε φέτες
2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι τσαγιού, κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1 ρόδι
1 φλιτζάνι τσαγιού, καρύδια
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κουκουνάρια
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
κανέλα
γαρίφαλο
μοσχοκάρυδο
2 κιλά πατάτες, με την φλούδα τους
ελαιόλαδο
Συνταγή:
1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα μήλα, τα πορτοκάλια, τα κάστανα, το ρόδι, τα καρύδια, τα κουκουναριά και τον μαϊντανό για να τα ανακατέψουμε όλα μαζί, με προσοχή να μη τα λιώσουμε.
2. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί, την αλατοπιπερώνουμε, την πασπαλίζουμε (παντού) με την κανέλα,γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο. Έπειτα, γεμίζουμε τη γαλοπούλα, με το μείγματο οποίο έχουμε στο μπολ.
3. Παίρνουμε κλωστή και βελόνα για να ράψουμε τη γαλοπούλα, έτσι ώστε να θωρακίσουμε τη γέμιση, για να μη χυθεί στο ταψί μας.
4. Προσθέτουμε τις πατάτες στο ταψί. Τις αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ελαιόλαδο στις πατάτες και στη γαλοπούλα. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο το φαγητό μας, ψήνουμε στου 200 βαθμούς. Αν πάρει χρώμα, σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί καλά.
Καλή όρεξη και χρόνια πολλά!