Με την καθημερινή στήλη μας, “η συνταγή της μαμάς”, έχετε απαλλαγεί από το ερώτημα “τι θα φάμε σήμερα;”. Ειδικά για την περίοδο της Σαρακοστής η μαμά -σεφ Μαρία Παπαγεωργίου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά της και μας προσφέρει ωραίες και νόστιμες συνταγές για να κάνετε πραγματικά ένα διαφορετικό πιάτο, καθημερινά!
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο!
Υλικά:
1 χταπόδι μεγάλο
1 κιλό πατάτες
3 κουταλιές μεγάλες μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
λάδι
5 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι τον χυμό
Συνταγή:
Κόβουμε χονδρές τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Βάζουμε σε μεγάλα κομμάτια κομμένο το χταπόδι, ρίχνουμε ρίγανη και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα σκόρδα ολόκληρα, λάδι, πιπέρι, αλάτι.
Διαλύουμε την μουστάρδα σε ένα ποτήρι νερό και την περιχύνουμε στο φαγητό μας. Προσθέτουμε το λεμονί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τα μυστικά μου:
-Όσο ψήνεται το χταπόδι, στη μια ώρα να το τσεκάρετε μπορεί να έχει μαλακώσει, αλλιώς βάλτε λίγο νεράκι και σκεπάστε το για μισή ώρα ακόμα.
Καλή όρεξη!!!