Μια συνταγή για να συνοδεύσετε οποιοδήποτε πιάτο θέλετε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι από μόνα τους, τα αρωματισμένα μανιτάρια μια υπέροχη επιλογή! Ειδικά την περίοδο της Σαρακοστής, είμαστε σίγουροι ότι αυτό το πιάτο θα το λατρέψετε! Μια συνταγή της μαμάς -σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Μανιτάρια αρωματισμένα με τα μυστικά της Μαρίας !!!
Υλικά:
1 κιλό μανιτάρια
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί (λευκό ξηρό)
3 κρεμμύδια τριμμένα
5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 λεμόνι χυμό
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 φύλλα δάφνης
3 κλωναράκια δενδρολίβανο
5 φυλλαράκια βασιλικό
αλάτι-πιπέρι
λάδι
Συνταγή:
1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα σοτάτρουμε.
2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, με όλα τα μυρωδικά , τα αφήνουμε να σοταριστούν και σβήνουμε με κρασί.
3.Προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις δέσει η σάλτσα και πιει το νερό, είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!