Στο άκουσμα ότι η μαμά προτείνει ρεβίθια, ίσως δυσανασχετήσετε στην αρχή, αλλά αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή της μαμάς -σεφ Μαρία Παπαγεωργίου, θα αλλάξετε αμέσως γνώμη για τα ρεβίθια! Και φυσικά η καλύτερη εποχή για να δοκιμάσετε αυτό το πιάτο είναι η Σαρακοστή!
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Ρεβίθια στο φούρνο!
Υλικά:
1/2 κιλό ρεβίθια
4 κρεμμύδια κομμένα σε φετούλες
αλάτι-πιπέρι
λάδι
σόδα μαγειρικής
1 λεμόνι (το χυμό του)
ρίγανη
Συνταγή:
1. Βάζουμε στο νερό τα ρεβίθια από το βράδυ, για να μουλιάσουν.
2. Το πρωί, πρώτα ρίχνουμε τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι με λίγη σόδα και τα ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού. Τα αφήνουμε έτσι, για ένα τέταρτο και έπειτα τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
3.Έπειτα ρίχνουμε τα ρεβίθια στο ταψί μαζί με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και τα κρεμμύδια. Θα προσθέσουμε λίγο νερό και θα τα ψήσουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν ψηθούν και τα βγάλουμε από το φούρνο θα ρίξουμε το χυμό λεμονιού.
Καλή όρεξη!