Πολίτικη η συνταγή μας σήμερα, με μια μικρή παραλλαγή και ατελείωτη γεύση. Απίστευτη για να αρέσει πολύ στα παιδάκια σας αλλά και σε όλη την οικογένεια. Μια συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Πολίτικη γιαουρτλού με κιμά!
Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κιλό Γιαούρτι στραγγιστό
1/3 φλιτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
1 κουτί ντοματάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 πακέτο πίτες
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
αλάτι – πιπέρι
Συνταγή:
1. Μαγειρεύουμε πρώτα τον κιμά. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά μέχρι να ροδίσει. Αμέσως του προσθέτουμε το σκόρδο, όλα τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Βάζουμε την ντομάτα και λίγο νεράκι για να βράσει γύρω στα 20 λεπτά.
2. Λαδώνουμε ελαφρώς τις πίτες με λίγο λαδάκι και τις ψήνουμε στο φούρνο ή στην τοστιέρα.
3.Σερβίρουμε στο πιάτο μια πίτα, επάνω λίγο κιμά, 3 κουταλιές γιαούρτι, λίγο μαϊντανό και πάπρικα.
Καλή όρεξη!