Για όσους προτιμούν το χοιρινό αυτή η συνταγή θα σας ανταμείψει αφού είναι απόλυτα γευστική! Μια συνταγή από την μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Γουρουνόπουλο ψητό με πιπεριές και σάλτσα μουστάρδας!
Υλικά
1 γουρουνόπουλο γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
1/2 κιλό κεφαλοτύρι
10 σκελίδες σκόρδο
2 κόκκινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
Συνταγή:
1. Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε το γουρουνόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε καλά. Έπειτα, κόβουμε σε φέτες το κεφαλοτύρι και τις πιπεριές και το γεμίζουμε.
2. Παίρνουμε μια βελόνα και μια κλωστή και το ράβουμε για να μη χυθεί στο ταψί, η γέμιση.
3. Κάνουμε μικρές σχισμές στο σώμα του γουρουνιού. Βάζουμε μέσα στις σχισμές σκόρδο, κυρίως στα μπούτια και στα πιο χονδρά μέρη του σώματος του.
4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να κάνει κρουστά και να ψηθεί καλά μέσα, μέσα.
5. Φτιάχνουμε τη σάλτσα. Θα χρειαστούμε, 1 φλιτζάνι τσαγιού μουστάρδα πικάντικη, 3 κουταλιές της σούπας μέλι και το χυμό από 3 λεμόνια. Θα προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι.
6. Παρατηρούμε το κρέας μας, όταν δούμε ότι έχει κάνει κρούστα και το κρέας μέσα έχει ψηθεί, περιχύνουμε τη σάλτσα μας και το αφήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη.
6. Σερβίρουμε σε μια πολύ μεγάλη μακρόστενη πιατέλα και βγάζουμε την γέμιση για να στολίσουμε με αυτή το πιάτο μας γύρω από το γουρουνόπουλο.
Καλή όρεξη!