Ένα ιταλικός γλυκός πειρασμός, καλείται να μας παρασύρει σε γευστικές ατασθαλίες, διότι ποτέ δεν είναι αρκετό το συγκεκριμένο τιραμισού! Μια απολαυστική συνταγή από τη μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Καρυδόπιτα με γιαούρτι!
Προμηθευτείτε τα υλικά σας από τα τοπικά Super Market της περιοχής σας!
Τα περισσότερα υλικά στις πιο ανταγωνιστικές τιμές στο SUPER MARKET ΛΑΓΙΟΥ (Ανθείας 187, Πάτρα – τηλέφωνο παραγγελιών: 2610.326.397)
Υλικά:
2 κεσεδάκια γιαούρτι
Ζάχαρη (1 ποτήρι νερού)
Σιμιγδάλι ψιλό 1 και 1/5 ποτήρι νερού
2 ποτήρια νερού καρυδόψιχα χονδροκοπανισμένη
λίγη κανέλα (1 κουταλάκι του γλυκού)
1 φλιτζάνι κονιάκ
ξύσμα από λεμόνι
4 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
λίγο γαρύφαλλο τριμμένο (μια κοφτή κουταλιά του γλυκού)
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερού Ζάχαρη
Νερό 2 ποτήρια
Συνταγή:
1. Παίρνουμε μια λεκάνη, βάζουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
2.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πάλι καλά, να γίνει ένα το μείγμα.
3, Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε σε 180 βαθμούς
4. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, εφόσον πρώτα έχει ψηθεί το γλυκό μας και έχει μείνει εκτός φούρνου για να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, μια φέτα από λεμόνι, και λίγη κανέλα (1 ξυλαράκι). Μόλις δέσει ο σιρόπι, όπως είναι ζεστό το ρίχνουμε στο κρύο ταψί με το γλυκό μας. Μετά από μια ώρα είναι έτοιμο να σερβιριστεί.
Καλή όρεξη!