Προτεινόμενο Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Κλασσικά πασχαλινά κουλούρια αμμωνίας!

Αυτή η συνταγή περνάει από γενιά σε γενιά και έχει γίνει πλέον παράδοση. Η μαμάς-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου μοιράζετε μαζί σας την καλύτερη συνταγή που υπάρχει για πασχαλινά κουλούρια!!!

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ  

Υλικά για 60 κουλούρια

200 γρ. βούτυρο γάλακτος πρόβειο λιωμένο

50 γρ. μαργαρίνη

250 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

15 γρ. αμμωνία

3 βανίλιες

130 γρ. γάλα

1 κιλό αλεύρι μαλακό

2 κρόκους αυγών για το αυγούλωμα

Εκτέλεση

Βάζετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και τις βανίλιες και τα χτυπάω με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 6-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μείγμα.

Βάζετε το γάλα σε ένα μεγάλο ποτήρι, σταματάω το μίξερ και κρατάω το ποτήρι πάνω από τον κάδο του μίξερ. Ρίχνετε στο ποτήρι την αμμωνία και με ένα κουτάλι ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί. Μόλις ρίξετε την αμμωνία το γάλα θα φουσκώσει και θα αφρίσει και θα πέφτει μέσα στον κάδο. Αδειάστε όλο το γάλα στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Προσθέστε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη αρκετά μαλακή και απαλή. Η ζύμη θα είναι μαλακή αλλά μην προσθέσετε άλλο αλεύρι. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Πλάθετε τα κουλουράκια και αραδιάστε τα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα αλείφετε με τους κρόκους αφού τους έχετε προσθέσει λίγο νερό.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15-18 σε δόσεις μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Καλό Πάσχα!!!

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο