Μια γρήγορη και διαφορετική συνταγή θα κάνουμε σήμερα, με γευστικά φιλετάκια κοτόπουλου βουτηγμένα σε λευκή σάλτσα!!! Μια συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
Κοτόπουλο ντυμένο στα λευκά!
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Υλικά:
1 φιλέτο κοτόπουλου
1 κουτί Κρέμα γάλακτος
5 μεγάλα μανιτάρια λευκά
1 Τυρί Σκληρό
1 πρέζα δυόσμο
λίγο λάδι
αλάτι – πιπέρι
Συνταγή:
1.Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το κοτόπουλο και έπειτα με λίγο νεράκι το αφήνουμε να βράσει καλά.
2. Εφόσον έχει βράσει και έχει πιει τα ζουμιά του, προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο λάδι. Κόβουμε τα μανιτάρια αφού πρώτα τα καθαρίσουμε καλά, σε λεπτές φέτες για να τα ρίξουμε στο τηγάνι και να σοταριστούν.
3.Προσθέτουμε το δυόσμο, την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν σε μέχρι να δέσει η κρέμα. Σε μέτρια φωτιά, περίπου 5-10 λεπτά.
4. Τρίβουμε το τυρί και ρίχνουμε πάνω στη κρέμα. Έτοιμο να το σερβίρουμε με πένες ή ρύζι!
Τα μυστικά μου
-Πλένετε καλά το κοτόπουλο και τη βάση που χρησιμοποιείται καθώς και το μαχαίρι τα αφήνετε στην άκρη. Ποτέ με το ίδιο μαχαίρι και την ίδια βάση κοπής, το κοτόπουλο με τα άλλα υλικά.
-Αν σας πήξει πολύ, προσθέστε λίγο γάλα και αφήστε να δέσει με τη σάλτσα.
Καλή όρεξη!