Σήμερα λέμε να σας γλυκάνουμε!!! Πολλές φορές τα παιδιά ζητάνε γλυκά σνακ και οι ενήλικες όμως, θέλουν κι αυτοί κάποιες στιγμές της ημέρας ένα γλύκισμα. Το σημερινό γλυκό, μπορείτε να το απολαμβάνετε στο πρωινό το δικό σας και της υπόλοιπης οικογένειας, βάζοντας το στο γάλα των παιδιών σας. Είναι από τα πιο υγιεινά γλυκίσματα όπου άνετα το παίρνετε μαζί σας στη δουλειά, αλλά και τα παιδιά μπορούν να το έχουν μαζί τους ως κολατσιό όπου κι αν βρίσκονται. Τα κουλουράκια με δημητριακά, είναι μια συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
Κουλουράκια με δημητριακά
Προμηθευτείτε τα υλικά σας από τα τοπικά Super Market της περιοχής σας!
Υλικά:
2. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, τη βανίλια, την κανέλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μας.
3. Προσθέτουμε το αλεύρι και αρχίστε να ζυμώνετε με τα χέρια αν θέλετε να νιώσετε τη ζύμη. Έπειτα προσθέστε τις σταφίδες και συνεχίστε μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα.
4. Τώρα θα προσθέσουμε το μπείκιν πάουντερ, τη τριμμένη καρύδα, το αλάτι, τα Choco Flakes ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ (προσφορά φυλλαδίου Super Market ΛΑΓΙΟΥ ) και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.
5.Χρησιμοποιήστε 2 κουτάλια σούπας και τοποθετήστε τα κουλουράκια σας στο ταψί, αφού πρώτα έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
6. Τα ψήνετε για 15 λεπτά στους 180 με 200 βαθμούς, θα τα ελέγξετε πριν τα βγάλετε γιατί είναι θέμα φούρνου αν θα χρειαστούν λίγο παραπάνω. Σερβίρετε αφού κρυώσουν καλά και έπειτα τα βγάζετε από το αντικολλητικό χαρτί.
Τα μυστικά μου:
-Μη μουλιάσετε τα δημητριακά μέσα στο γάλα, αφήστε τα προς το τέλος για να είναι τραγανά.
-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια δημητριακά θέλετε, ακόμη πιο υγιεινά με βρώμη.
-Φτιάξτε το με παραλλαγές: Αφαιρέστε τη σταφίδα ή την καρύδα αν δε σας αρέσει και προσθέστε 1 φλιτζάνι κακάο.
-Στο αντικολλητικό χαρτί τα κουλουράκια να τα τοποθετείτε απλωτά να γίνουν σαν μπισκότα.
Καλή όρεξη!