Καθημερινά στη στήλη μαγειρική σας προτείνουμε μια συνταγή μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής!!
Να γλυκαθούμε θέλουμε και αναζητήσαμε μια αγαπημένη συνταγή, αυτή που θυμίζει τα μπολ της μαμάς με την κρέμα βανίλια με κανέλα και την κρέμα σοκολάτα με μια παραλλαγή, για να σας γλυκάνουμε πολύ! Μια ακόμη συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
Κρέμα σοκολάτας με δημητριακά
Προμηθευτείτε τα υλικά σας από τα τοπικά Super Market της περιοχής σας!
SUPER MARKET ΛΑΓΙΟΥ (Ανθείας 187, Πάτρα – τηλέφωνο παραγγελιών: 2610.326.397)
Υλικά:
1 πακέτο Δημητριακά (Σοκολάτα & Κράνμπερι) FLAP JACK SOFT ΔΕΡΜΙΣΗΣ (προσφορά φυλλαδίου Super Market ΛΑΓΙΟΥ )
70 gr. κορν φλάουρ
Συνταγή:
1. Παίρνουμε την κατσαρόλα (προτιμάμε φαρδύ πάτο) και βάζουμε μέσα σχεδόν όλο τα γάλα. Θα κρατήσουμε λίγο για να το ανακατέψουμε σε ένα μπολ, με τη ζάχαρη, το κακάο και το κορν φλάουρ. Το ανακατεύουμε πολύ καλά να μην υπάρχουν σβόλοι από το κακάο.
2.Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι και όταν το γάλα είναι χλιαρό, τότε προσθέτουμε και το μείγμα του μπολ. Ανακατεύουμε συνέχεια και προσπαθούμε να μη μας κολλήσει η κρέμα.. Μόλις βράσει όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα, κόβουμε κομματάκια τα μπισκοτένια δημητριακά και μετά τα ανακατεύουμε.
3. Σερίβουμε σε μπολάκια και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Τα μυστικά μου:
– Μπορούμε να αποφύγουμε την πέτσα ή κρούστα, αν καλύψουμε με μεμβράνη τα μπολ και να εφάπτεται στην επιφάνειά τους.
Καλή όρεξη!