Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Κρέμα σοκολάτας με δημητριακά

Να γλυκαθούμε θέλουμε και αναζητήσαμε μια αγαπημένη συνταγή, αυτή που θυμίζει τα μπολ της μαμάς με την κρέμα βανίλια με κανέλα και την κρέμα σοκολάτα με μια παραλλαγή, για να σας γλυκάνουμε πολύ! Μια ακόμη συνταγή από τα τεφτέρια της  μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Κρέμα σοκολάτας με δημητριακά 

Υλικά:

1 πακέτο Δημητριακά
1 L γάλα φρέσκο, πλήρες
80 gr. ζάχαρη
40 gr. κακάο
70 gr. κορν φλάουρ
krema-sokolatas-2-juniorsclub
Συνταγή: 
1. Παίρνουμε την κατσαρόλα (προτιμάμε φαρδύ πάτο) και βάζουμε μέσα σχεδόν όλο τα γάλα. Θα κρατήσουμε λίγο για να το ανακατέψουμε σε ένα μπολ, με τη ζάχαρη, το κακάο και το κορν φλάουρ. Το ανακατεύουμε πολύ καλά να μην υπάρχουν σβόλοι από το κακάο. 
2.Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι και όταν το γάλα είναι χλιαρό, τότε προσθέτουμε και το μείγμα του μπολ. Ανακατεύουμε συνέχεια και προσπαθούμε να μη μας κολλήσει η κρέμα.. Μόλις βράσει όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα, κόβουμε κομματάκια τα μπισκοτένια δημητριακά και μετά τα ανακατεύουμε (μπορούμε επίσης να κόψουμε και φρούτα μαζί με τα δημητριακά).
3. Σερίβουμε σε μπολάκια και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. 

Τα μυστικά μου:

– Μπορούμε να αποφύγουμε την πέτσα ή κρούστα, αν καλύψουμε  με μεμβράνη τα μπολ και να εφάπτεται στην επιφάνειά τους.

Καλή όρεξη! 

Διαβάστε επίσης:
Μετάβαση στο περιεχόμενο