Το κριθαράκι στα καλύτερα του! Σήμερα βγάλαμε από το συρτάρι της μαμάς-σεφ Μαρίας Παπαγεωργίου μια αγαπημένη μας συνταγή. Γρήγορα και εύκολα ένα κριθαρότο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Κριθαρότο με φιλετάκια κοτόπουλου
Υλικά
300γρ κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι ξηρό
4 σκελίδες σκόρδο
2 γινωμένες ντομάτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
200γρ γραβιέρα
2 κουταλιές βούτυρο βιτάμ
αλάτι
πιπέρι
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μικρά φιλετάκια
6 κουταλιές της σούπας λάδι-ζωμό κρέατος κνορ
Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και τα φιλετάκια κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε
2. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι τα σκόρδα τον άνηθο και τον μαϊντανό, τα αλέθουμε και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι να σωταριστούν
3. Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες και τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στο τηγάνι και τις ψήνουμε μεχρι να πιούνε όλα τα υγρά τους για 5 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε σε μια κατσαρολίτσα το μείγμα μας και το αφήνουμε στην άκρη .
4. Στο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κριθαράκι και το τηγανίζουμε να πάρει χρώμα. Έπειτα του ρίχνουμε λίγο νερό , τον ζωμό από το κνορ και όλο το μείγμα που έχουμε στην καταρολίτσα μας. Ρίχνουμε συνεχεία λίγο νεράκι μεχρι να βράσει το κριθαράκι και να πιει όλα τα υγρά του.
5. Ρίχνουμε και το αλάτι και το πιπέρι και μια κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε σβήνουμε την εστία και ρίχνουμε την γραβιέρα και λίγο φρεσκοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!