Μια γρήγορη συνταγή εύκολη να τη φτιάξουν ακόμα κι αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση με την κουζίνα! Μια συνταγή αποκλειστικά από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
Μακαρονάδα με λιαστές ντομάτες και κεφτεδάκια!
Υλικά:
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100gr λιαστές ντομάτες
1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
λάδι
πιπέρι-αλάτι
παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα για το πασπάλισμα
κεφτεδάκια (Η συνταγή της μαμάς για κεφραδάκια ΕΔΩ)
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Συνταγή:
1. Βράζουμε τα μακαρόνια και έπειτα τα σουρώνουμε.
2. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε λίγο λάδι με όλα τα υλικά, όπως το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τον βασιλικό, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, για να τα σωτάρουμε πολύ καλά.
3. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα κεφτεδάκια. Σε κάθε περίπτωση είναι έτοιμα τηγανισμένα ή στον φούρνο ψημένα. Τα προσθέτουμε για να τα σωτάρουμε μαζί με τα προηγούμενα υλικά μας.
4. Προσθέτουμε και τα βρασμένα μακαρόνια μέσα. Προσέχουμε πολύ πώς ανακατεύουμε για να μη διαλυθούν οι κεφτέδες.
5.Σερβίρουμε ζεστά με τυρί τριμμένο.
Τα μυστικά μου:
-Εφόσον σωραριστούν τα κεφτεδάκια, αφαιρέστε τα από την κατσαρόλα σε μια πιατέλα. Βάλτε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα για να μπορέσετε να τα ανακατέψετε καλά και έπειτα προσθέστε πάλι τα κεφτεδάκια.
-Μπορείτε να το φτιάξετε με βίδες ή ότι άλλο ζυμαρικό θέλετε!
Καλή όρεξη!