Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Μπισκότα αμυγδάλου με κομματάκια σοκολάτας

Γλυκιά μέρα, γλυκές σκέψεις με μια γλυκιά πρόταση!!! Λατρεμένα μπισκότα, για το πρωινό των παιδιών και όχι μόνο, για επιδόρπιο, για απογευματινό, για τσάι ή καφέ, ακόμη και γάλα! Μια συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ  

Μπισκοτάκια αμυγδάλου με σοκολάτα!

Υλικά: 
3 φλυτζάνια τσαγιού  αμυγδαλόψιχα  
2 φλυτζάνια  τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καφέ, λικέρ
2 φλυτζάνια τσαγιού, σοκολάτα τριμμένη
Συνταγή: 
1. Βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα αμύγδαλα για να ζεματιστούν και να τα ξεφλουδισουμε
2. Βαζουμε στο μουλτι τα αμύγδαλα και τα χτυπάμε. Θέλουμε να γίνουν μικρά φλεξ, σαν τραχανάς
3. Σε ένα μπόλ προσθέτουμε όλα τα υλικά. Τα ζυμώνουμε και ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι. Θέλουμε μια σφιχτή ζύμη να μη κολλάει στα χέρια.  
4. Τα πλάθουμε σε μικρά καρυδάκια ή σε διάφορα σχήματα. Σκεφτείτε τι αρέσει στα παιδιά σας.  
5. Τοποθετούμε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος και βάζουμε τα μπισκοτάκια μας επάνω. Τα  ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Προσοχή μη σας αρπάξουν. Δε πρέπει να τα κάνετε πολύ λεπτά! 
Καλή όρεξη! 
Μετάβαση στο περιεχόμενο