Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Μπουκίτσες τυρόψωμο

Καθημερινά στη στήλη μαγειρική σας προτείνουμε μια συνταγή μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής!!

Πολύ συχνά χρειάζεστε κάποιο σνακ, είτε είστε στην παραλία ή στη δουλειά. Τι καλύτερο από το να ετοιμάσετε μπουκίτσες τυρόψωμου και να τις απολαύσετε ακόμη και με τον καφέ σας. Αν έχετε παιδιά, ακόμη καλύτερα γιατί με λίγο μέλι ή και σκέτα τρώγονται πολύ εύκολα όπου κι αν είστε. Μπουκίτσες τυρόψωμο από τα τεφτέρια της  μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.

Μπουκίτσες τυρόψωμο 

Υλικά:

300 gr Aλεύρι Μαλακό για Όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΙΑΣ 
300 gr Aλεύρι Σκληρό ΤΟΣΚΕΣ ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΙΑΣ 
25 gr νωπή μαγιά
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
λίγο νερό 
λίγο Ελαιόλαδο 
300 gr
1 αυγό
1 κουταλιά σούπας  γάλα
πιπέρι
tyropsomo-2-juniorsclub
Συνταγή:
1. Πρώτα θα πάρουμε τη μαγιά και σε ένα μπολ τη διαλύουμε με χλιαρό νερό και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη. Θα την αφήσουμε σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη περίπου 10 λεπτά. Θα δούμε ότι όταν περάσει η  ώρα θα αφρίσει κι έτσι την βάλουμε σε ένα άλλο μπολ με το αλεύρι. 
 
2. Ρίχνουμε όλο το αλεύρι και τα δύο ήδη μέσα στο μπολ, με το αλάτι ανακατεύουμε και βάζουμε και τη μαγιά εφόσον έχει αφρίσει. Θα συμπληρώσουμε νερό λίγο για να δούμε πόσο χρειάζεται και το αφήνουμε μετά από ένα καλό ζύμωμα στην άκρη να φουσκώσει. Καλύπτουμε με μια πετσέτα νωπή και αφήνουμε στο πάγκο να φουσκώσει. 
 
3.Σε ένα άλλο μπολ θα βάλουμε τη φέτα, λίγο λαδάκι 3-4 κουτάλια σούπας, το πιπέρι και λιώνουμε όλα μαζί. Χτυπάμε το αυγό και το γάλα και τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση να λιώσει. 
 
4.Εφόσον έχει φουσκώσει το αλεύρι, ανοίγουμε με πλάστη το φύλλο και κόβουμε μικρά κυκλικά ζυμαράκια. 
 
5. Μέσα βάζουμε μια – δυο κουταλιές γέμιση και το διπλώνουμε σα μισοφέγγαρο λες και κάνουμε τυροπιτάκια.  
 
6. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και έπειτα τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.  
 
Καλή όρεξη! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο