Η μαμά κάνει πάλι το θαύμα της και μας ξεσηκώνει με μια καλοκαιρινή συνταγή, εύκολη, νόστιμη, όπου την τρώνε μικροί και μεγάλοι! Καγιανάς ή αλλιώς στραπατσάδα, με παραδοσιακό τρόπο έτσι όπως την έφτιαχνε η γιαγιά Μαρία (Σμυρνιά), της μαμάς -σεφ Μαρίας Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Καγιανάς
Υλικά για 4 άτομα
8 αυγά χωριάτικα
1 κιλό ώριμες ντομάτες
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
πιπέρι
αλάτι
πάπρικα γλυκιά
κύμινο
βασικός φρέσκος
Εκτέλεση συνταγής
1. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε να ζεστάνει καλά.
2.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μέσα βάζουμε τις 2 σκελίδες σκόρδου. Αμέσως προσθέτουμε και την τριμμένη ντομάτα. Ανακατεύουμε και βάζουμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά. Αφήνουμε να βράσει καλά και να απορροφήσει όλα τα υγρά της ντομάτας, περίπου 10 λεπτά.
3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ομελέτα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Μπορείτε να τα προσθέσετε και ολόκληρα, μάτια μέσα στη σάλτσα, αλλά είναι πιο νόστιμα ομελέτα. Ανακατεύουμε μέσα στο τηγάνι τα αυγά να ομογενοποιηθούν με τη σάλτσα. Αφήνουμε ένα λεπτό να ψηθούν και έπειτα ανακατεύουμε πάλι για 3 λεπτάκια.
4.Στο τέλος προσθέτουμε το βασιλικό. Μπορούμε όπως είναι στο τέλος, να προσθέσουμε τριμμένη φέτα ή κεφαλοτύρι. Τρώγεται και ως πρωινό!!! Το καλοκαίρι το φτιάχνουμε μεσημέρι ή βράδυ.
Καλή όρεξη!