Αφράτες αλλά και τραγανές με μπόλικο καρύδι και μέλι έτσι για να υποδεχθούμε τα Χριστούγεννα!!! Μια συνταγή από την μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Δίπλες οι πιο νόστιμες!!!
Υλικά
6 αυγά
3 βανίλιες
500γρ αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
2 πρέζες αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
Υλικά για το μέλωμα
600γρ μέλι
2 ποτήρια νερού, με νερό
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
Συνταγή:
1. Πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τις βανίλιες, πολύ καλά να στέκεται το μείγμα μας.
2. Έπειτα χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη σόδα, το αλάτι και μετά τα ενώνουμε όλα μαζί, σε ένα μπόλ, (τα ασπαραδια με τους κρόκους) και τα χτυπάμε πάλι να γίνουν ένα.
3. Προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο μπολ με το μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ελαστική η ζύμη και να μη κολλάει στα χέρια μας. Την αφήνουμε για 40 λεπτά.
4. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για το μέλωμα και το βράζουμε. Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να γίνουν οι δίπλες, θέλουμε να είναι κρύο το σιρόπι όταν σιροπιάσουμε και οι δίπλες είναι καυτές.
5. Ανοίγουμε την ζύμη μας σε μακρόστενες λωρίδες περίπου 20 εκ.
6. Βάζουμε πολύ λάδι στο τηγάνι, το αφήνουμε να κάψει καλά και ρίχνουμε τις δίπλες να τηγανιστούν. Αν θέλετε με ένα πιρούνι τις τυλίγετε και γίνονται σας σπιράλ.
7. Μόλις βγάλουμε τις δίπλες από το τηγάνι, τις βουτάμε στο σιρόπι και τις αφήνουμε στην πιατέλα όπου έχουμε στρώσει καρυδόψιχα. Προσθέτουμε κι άλλη καρυδόψιχα από πάνω τους!!!
Καλές γιορτές!!! Καλή όρεξη!!!