Είναι μια γευστική, δροασερή συνταγή που το καλοκαίρι έχει πολύ ζήτηση! Πρόκειται για μια διαφορετική πανακότα με καρύδια, μια παλιά συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.
Πανακότα με καρύδια και καραμέλα!
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Υλικά:
4 ζελατίνες
100γρ γάλα
640γρ κρέμα γάλακτος
90γρ ζάχαρη
Συνταγή:
1.Βάζουμε σέ κρύο νερό τις ζελατίνες
2.Παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε τό γάλα, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος. Ανακατέυουμε μόλις αρχίσει και ζεσταινει ρίχνουμε και τις ζελατίνες. Συνεχίζουμε να ανακατέυουμε έως να πήξει
3.Κατευάζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το μείγμα όπως είναι μέσα σε μια μεγάλη φόρμα ή σε πιο μικρά φορμάκια για να πάρει σχήμα. Το βάζουμε στό ψυγείο γιά τέσσερις ώρες.
υλικά γιά τήν καραμέλα
100γρ βιταμ βούτυρο
300γρ,ζάχαρη
200γρ κρέμα γάλακτος
100γρ καρύδια χονδροκομμένα
εκτέλεση
1.βάζουμε σ ένα τηγάνι το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατέυουμε συνεχώς μέχρι νά γίνει καφέ χρώμα, τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Όταν γίνει αυτό, βγάζουμε την πανακότα από το ψυγείο (μετά από 4 ώρες) προσθέτουμε την καραμέλα από πάνω και τέλος τα χονδροκομμένα καρύδια!
Καλή σας όρεξη!
Διαβάστε επίσης:
Η συνταγή της μαμάς: Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο!
Η συνταγή της μαμάς: Μανιτάρια αρωματισμένα με τα μυστικά της Μαρίας !!!
Η συνταγή της μαμάς: Καγιανάς στην πιο νόστιμη εκδοχή του!!!
Η συνταγή της μαμάς: Γαλατόπιτα με φέτα!
Η συνταγή της μαμάς: Κουτσομούρες με σάλτσα από λιαστές ντομάτες!