Ένα πικάντικο αλλά πολύ γευστικό πιάτο προτείνουμε σήμερα! Για τα παιδιά, υπολογίστε λιγότερη δόση μουστάρδας και πιπεριών. Μια υπέροχη συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ Μαρίας Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Πανσέτες με μανιτάρια και μουστάρδα!
Υλικά:
6 πανσέτες χοιρινές
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα πικάντικη
αλάτι
πιπέρι
1/2 κιλό μανιτάρια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
ρίγανη
ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
Συνταγή:
1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τις πανσέτες με αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα με το δικό τους λίπος και αφού γυρίσουμε μόνο μία φορά την άλλη πλευρά, προσθέτουμε λάδι και τηγανίζουμε. Σβήνουμε με χυμό λεμονιού.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα μανιτάρια και τη ρίγανη, τα αφήνουμε να τηγανιστούν με λίγο νεράκι.
3. Βάζουμε σε ένα ποτήρι κρασιού με λίγο νερό την μουστάρδα και την περιχύνουμε στο φαγητό μας. Την αφήνουμε να πάρει μια βράση και το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή όρεξη!