Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Πατατοπιτάκια χωρίς φύλλο!

Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή, η οποία μπορεί να είναι μόνο επιτυχημένη ακόμη κι΄ αν τη φτιάξει ένα παιδί, για πρώτη φορά!!! Πεινάσατε;;;

Έχετε μικρά παιδιά και θέλουν ένα γρήγορο νόστιμο σνακ ή κάτι γευστικό να φάνε;

Είστε φοιτητής και δεν έχετε παρά μόνο δύο υλικά στο σπίτι (πατάτες και αυγά), τότε αυτή είναι η συνταγή που ονειρεύεστε!!! Μια συνταγή που δε θα βρείτε αλλού, παρά μόνο στα τεφτέρια της  μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ 

Πατατοπιτάκια χωρίς φύλλο! 

Υλικά:

2 πατάτες
1 αυγό
λίγη φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές της σούπα αλεύρι καλαμποκιού 
λίγο λάδι για τηγάνισμα
αλάτι – πιπέρι
γλυκιά πάπρικα
μαϊντανός
αν έχετε κίτρινο τυρί τριμμένο 

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ 

Διαδικασία συνταγής: 

Βήμα 1ο: Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους βράζετε νερό. Καθαρίζετε και πλένετε τις 2 πατάτες και μόλις έχει αρχίσει ο βρασμός του νερού και βλέπετε φουσκάλες, τις κόβετε κομματάκια (για να βράσουν γρήγορα) και τις ρίχνετε προσεχτικά μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτετε και λίγο αλάτι

Βήμα 2ο: Αφού έχουν βράσει καλά οι δυο πατάτες, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ και τις λιώνετε με το πιρούνι σας. Προσθέτετε, αλάτι, μαύρο πιπέρι, γλυκιά πάπρικα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τα ζυμώνετε όλα μαζί. Καλά να γίνουν ένα ενιαίο σώμα. Προσθέστε και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι καλαμποκιού και ζυμώνετε πάλι καλά, να γίνει αφράτη ζύμη. Εδώ, είναι που σας γράφουμε στα υλικά, ότι μπορείτε να προσθέσετε λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο αν έχετε. 

Βήμα 3ο: Δημιουργείστε ένα μακρόστενο μπαστουνάκι και κόβετε λεπτές φέτες περίπου 1cm. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε ένα αυγό, αλάτι, πάπρικα, πιπέρι και τα ανακατεύετε. Σε τρίτο μπολ θα βάλετε τη φρυγανιά.

Βήμα 4ο: Βάζετε το τηγάνι με το λάδι να κάψει. Πρώτα παίρνετε το κάθε πατατοπιτάκι, το βουτάτε στο αυγό, μετά στη φρυγανιά και έπειτα στο τηγάνι!!! Αφήνετε να πάρουν έντονο χρώμα χρυσού και αμέσως σερβίρετε σε ένα πιάτο… Θα τα λατρέψετε!!!!!!

Καλή όρεξη!

Η συνταγή της μαμάς: Φιλετάκια μοσχαρίσια με σάλτσα βατόμουρου

Η συνταγή της μαμάς: Φιλετάκια γαλοπούλας με σάλτσα μανιταριών!

Μετάβαση στο περιεχόμενο