Είναι πολύ νόστιμο ψάρι και θα αλλάξει τελείως τις γευστικές σας συνήθειες! Μια συνταγή από την μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Πεσκαντρίτσα ριγανάτη με πιπεριές!
Υλικά
1 κιλό πεσκαντρίτσα
1 κόκκινη πιπεριά σε μικρές φετούλες
1 κίτρινη πιπεριά σε μικρές φετούλες
1 ποτήρι κρασί – λευκό
λάδι
ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την πεσκαντρίτσα, αφού πρώτα την έχουμε κόψει σε φιλέτα ή κομμάτια κατά μήκος. Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι, ρίγανη και βράζουμε μέχρι να μείνει λίγο ζωμό για να δέσουμε τη σάλτσα.
2. Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε καλά τις πιπεριές. Σβήνουμε με λευκό κρασί.
3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις τιγανισμένες πιπεριές, με το λάδι τους. Κλείνουμε το καπάκι και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε!!!
Καλή όρεξη!