Προτεινόμενο Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Η πιο νόστιμη Μαρμελάδα λεμονιού!

Είναι η ιδανική εποχή για να κάνεις την πιο νόστιμη μαρμελάδα λεμονιού, γιατί οι λεμονιές είναι γεμάτες και η μαρμελάδα είναι πάντα μια γευστική πρόταση που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους! Η συνταγή της μαμάς, για σήμερα είναι μαρμελάδα λεμονιού! 

Η πιο νόστιμη Μαρμελάδα λεμονιού!

Η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου, μας λέει τα μυστικά της για μια συνταγή που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει.

Υλικά για Μαρμελάδα λεμονιού

12  λεμόνια χονδρόφλουδα
2  κιλά ζάχαρη 
Χυμό από ένα λεμόνι
Τρία ποτήρια νερού νερό
Εκτέλεση 
1) Τρίβουμε στον τρίφτη την εξωτερική φλούδα των λεμονιών βγάζουμε την ψυχα τους και το λευκό μέρος που μένει το κόβουμε κύβους 
2) βάζουμε σε κατσαρόλα τους κύβους λεμονιού και τους βράζουμε για 15λεπτα τα στρώνουμε και τα βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό και για ένα δεκάωρο το αλλάζουμε το νερό για να μην πικρίσουν. 
3) την άλλη μέρα τα στρίβουμε από το νερό και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη και το νερό να βράσουν να δέσει το γλυκό για 20λεπτα μετά το βγάζουμε από την εστία και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την άλλη μέρα το δένουμε όταν δούμε στο πιατάκι μας βάζοντας σιρόπι ότι όταν κάνουμε με το κουτάλι μια γραμμή ότι δεν κλείνει τότε έχει δέσει ρίχνουμε λίγο πριν και το χυμό λεμονιού και το βάζουμε σε βάζα που έχουμε αποστειρώσει και τα γυρίζουμε ανάποδα έως να κρυώσουν 
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο