Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Ρεβίθια στο φούρνο!

Καθημερινά στη στήλη μαγειρική σας προτείνουμε μια συνταγή μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής!!

Στο άκουσμα ότι η μαμά προτείνει ρεβίθια, ίσως δυσανασχετήσετε στην αρχή, αλλά αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή της μαμάς -σεφ Μαρία Παπαγεωργίου, θα αλλάξετε αμέσως γνώμη για τα ρεβίθια!. 

 
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ  
 
Ρεβίθια στο φούρνο! 

Υλικά:  

1/2 κιλό ρεβίθια ΛΑΪΦ img_4528
4 κρεμμύδια κομμένα σε φετούλες
αλάτι-πιπέρι
λάδι
σόδα μαγειρικής
1 λεμόνι (το χυμό του)
ρίγανη
 
Συνταγή: 
 
1. Βάζουμε στο νερό τα ρεβίθια από το βράδυ, για να μουλιάσουν. 
 
2. Το πρωί, πρώτα ρίχνουμε τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι με λίγη σόδα και τα ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού. Τα αφήνουμε έτσι, για ένα τέταρτο και έπειτα τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
 
3.Έπειτα ρίχνουμε τα ρεβίθια στο ταψί μαζί με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και τα κρεμμύδια. Θα προσθέσουμε λίγο νερό και θα τα ψήσουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν ψηθούν και τα βγάλουμε από το φούρνο θα ρίξουμε το χυμό λεμονιού. 
 
Διατροφικά στοιχεία Ρεβιθιού ΛΑΪΦ: 
Διατροφικά Στοιχεία ανά 100gr:
Ενέργεια: 329kcal / 1393kj
Πρωτεΐνες: 20,3 g
Υδατάνθρακες: 49,4 g
Σάκχαρα: 3,7 g
Ολικά Λιπαρά: 5,64 g
Κορεσμένα: 1,07 g
Μονοακόρεστα: 1,45 g
Πολυακόρεστα: 3,12 g
Χοληστερόλη: 0 mg
Φυτικές Ίνες: 13,7 g
Νάτριο: 0,044 g
Σίδηρος(Fe): 5,36 mg ή 38,3% της ΣΗΔ
GDAs ανά μερίδα:
ΜΕΡΙΔΑ 80 gr
Θερμίδες: 13%
Σάκχαρα: 3%
Λιπαρά: 6%
Κορεσμένα: 4%
Νάτριο: 1%
Φυτικές Ίνες: 44%
 
Καλή Όρεξη! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο