Συνήθως στο άκουσμα των ρεβιθιών, οι περισσότεροι δυσανασχετούν… Γι’ αυτό οι συνταγές που σας παρουσιάζουμε είναι δοκιμασμένες, αρέσουν πολύ και κάνουν ακόμη και τα ρεβίθια να είναι επιθυμητά. Σας προτείνουμε αυτή τη συνταγή της μαμάς-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Ρεβίθια βελουτέ με σάλτσα λιαστής ντομάτας!
Υλικά:
1/2 κιλό ρεβίθια
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ρίγανη
λίγη σόδα μαγειρικής
2 φλυτζάνια τσαγιού λιαστή ντομάτα
Συνταγή
1. Βάζουμε τα ρεβίθια, από το βράδυ, σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό για να μουλιάσουν.
2.Tην επόμενη ήμερα σουρώνουμε το νερό από τα ρεβίθια. Τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα τρίβουμε με τη σόδα. Έπειτα τα αφήνουμε ένα τέταρτο με την σόδα και μετά τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
3.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Προσοχή! Ελέγχουμε όσο βράζουν αν χρειάζονται κι άλλο νεράκι, τότε προσθέτουμε. Θέλουμε να βράσουν καλά.
4. Παίρνουμε το μουλτι και βάζουμε τα βρασμένα ρεβίθια. Θέλουμε να πολτοποιηθούν, να γίνουν βελουτέ.
5. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις λιαστές ντομάτες.
6. Σερβίρουμε τα ρεβίθια βελουτέ σε ένα πιάτο και προσθέτουμε από επάνω τη σάλτσα από τις λιαστές ντομάτες. Ολοκληρώνουμε το σερβίρισμα με λίγη ρίγανη.
Καλή όρεξη!