Αυτή η συνταγή θα σας αρέσει για την έντονη γεύση της αλλά και τις αντιθέσεις που θα σας κάνουν να μη τη χορταίνεται. Την εντοπίσαμε στα τεφτέρια της τη μαμάς-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Ριγκατόνι με θυμάρι και λουκάνικα!
Τα περισσότερα υλικά στις πιο ανταγωνιστικές τιμές στο SUPER MARKET ΛΑΓΙΟΥ (Ανθείας 187, Πάτρα – τηλέφωνο παραγγελιών: 2610.326.397)
Υλικά:
500 gr ριγκατονι
1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι τριμμένο
150 gr λουκάνικα
3 κουταλιές σούπας βούτυρο φυτίνη
αλάτι-πιπέρι
2 φλιτζάνια τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
300 gr κρέμα γάλακτος
φρυγανιά τριμμένη για το πασπάλισμα
Συνταγή
1. Βράζετε τα ριγκατόνι (αλ-τεντε) σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε πολύ καλά
2. Σε κάθε ριγκατονι βάζουμε μέσα, μια φετούλα λουκάνικο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Αμέσως πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
3. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, την κεφαλογραβιέρα, την παρμεζάνα, το βούτυρο, το πιπέρι και την κρεμά γάλακτος. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα ρίχνουμε επάνω στα ριγκατονι. Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Καλή όρεξη!