Το φαγητό μας σήμερα έχει κάτι από ανατολή, αν και το ρύζι με το ψάρι (ιδίως τόνο), είναι στις βασικές διατροφικές επιλογές του Έλληνα. Σήμερα, θα τα παντρέψουμε για να βγει ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Ριζότο με τόνο και λαχανικά
Υλικά:
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
1 Τόνο σε λάδι
1 καρότο τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες κομμένα
1 κούπα Αρακά
2 κούπες νερό
3 κουταλιές της σούπας Γιαούρτι Στραγγιστό
Λίγο Ελαιόλαδο
Λίγο (τριμμένο για πασπάλισμα)
Αλάτι – πιπέρι
Συνταγή:
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή καλύτερα γουόκ, σοτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέτουμε και το καρότο με τον αρακά και ανακατεύουμε.
2.Ρίχνουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε μια φορά και προσθέτουμε αμέσως 2 κούπες νερό. Το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.
3.Προσθέτουμε το τόνο και το γιαούρτι (μπορεί να χρειαστεί μια κουταλιά ακόμη γιαούρτι). Τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά όλα μαζί και σβήνουμε το μάτι.
4.Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και σερβίρουμε ζεστό.
Τα μυστικά μου:
-Αν δε θέλετε γιαούρτι (το οποίο το αποθεώνει) βάλτε λίγο παραπάνω τυρί!
-Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά.
Καλή όρεξη!