Αρέσει στα παιδιά και στους μεγάλους! Τρώγεται ως πρωινό, ως επιδόρπιο αλλά και ως βραδινό!!! Μερικές φορές ξεγελιέσαι και δε μπορείς να σταματήσεις, ιδίως αν δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή, από τα χεράκια της μαμάς-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Υλικά:
2 κιλά γάλα
1΄1/2 φλιτζάνι τσαγιού, ρύζι γλασέ
2 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κανέλα
10 κάστανα μεγάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
Συνταγή
1. Βράζουμε τα κάστανα, τα ξεφλουδίζουμε και τα πολτοποιούμε.
2. Προσθέτουμε μέσα σε ένα μπολ, τα κάστανα, την κανέλα, τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε καλά.
3. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με το ρύζι να σιγοβράσει και το ανακατεύουμε συνεχώς για να μη κολλήσει.
4. Όταν το ρύζι βράσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κορν φλαουρ αφού πρώτα το έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό.
5. Το βάζουμε στην εστία και βράζει ενώ εμείς ανακατεύουμε συνέχεια. Το μείγμα μας πρέπει να δέσει αλλά μέχρι να βράσει δε σταματάμε να ανακατεύουμε.
6. Σερβίρουμε σε ωραία μπολ. Πασπαλίζουμε το μείγμα με κανέλα και κάστανα. Αφήνουμε να κρυώσει και …
Καλή όρεξη!!!
Διαβάστε επίσης: