Θα αναρωτηθείτε “θέλει ιδιαίτερη τέχνη να φτιάξεις σαγανάκι ;” Κι΄ εμείς θα απαντήσουμε ότι στα φαινομενικά εύκολα, κρύβονται τα υπέροχα μυστικά τα οποία φροντίσαμε να σας αποκαλύψουμε, από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
Σαγανάκι με μέλι και σουσάμι
Υλικά:
150 gr Γραβιέρα Αμφιλοχίας
3 κουταλιές Αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο αυγό
4 κουταλιές σούπας σουσάμι
Λίγο νερό
Ελαιόλαδο
Μέλι (θυμαρίσιο)
Κανέλα
Συνταγή:
1. Κόβουμε τη γραβιέρα σε φέτες μεγάλες για σαγανάκι. Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και σε ένα πλατύ πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι. Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε το αυγό και το ανακατεύουμε.
2. Παίρνουμε το κομμάτι γραβίερας, το βουτάμε στο νερό, έπειτα στο αλεύρι, έπειτα το βουτάμε στο αυγό και τέλος στο σουσάμι.
3. Έχουμε βάλει ελαιόλαδο στο τηγάνι για σαγανάκια. Αμέσως μετά το αλεύρωμα ρίχνουμε το τηγάνι το αλευρωμένο τυρί.
4.Θέλουμε να πάρει ένα χρυσό χρώμα η κρούστα. Έπειτα τοποθετούμε σε πιάτο ρηχό. Προσθέτουμε το μέλι από επάνω, την κανέλα.
Τα μυστικά μου
-Προσοχή το λάδι πρέπει να έχει κάψει καλά.
-Το σερβίρουμε ζεστό, αμέσως μετά το τηγάνι.
Καλή όρεξη!