Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Στραπατσάδα με λουκάνικα

Εύκολη συνταγή και πολύ γευστική, γρήγορο φαγάκι στο άψε – σβήσε. Ένας τρόπος για να κάνετε τα παιδιά να τρώνε αυγά. Παραδοσιακός καγιανάς ή στραπατσάδα μια συνταγή της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου. 

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ

Στραπατσάδα με λουκάνικα 

 

 

Υλικά:

4-5 αυγά
2 ώριμες ντομάτες ή Χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
200 γραμμάρια κεφαλοτύρι 
Λουκάνικα
1 πράσινη πιπεριά & 1 καυτερή πιπεριά
Ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Συνταγή: 
1.Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι, το κρεμμύδι όπως είναι ψιλοκομμένο, την πιπερια και το χυμό ντομάτας. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, και βράζουμε τη σάλτσα. 
2.Σε ένα άλλο τηγάνι σωτάρουμε τα λουκάνικα και έπειτα τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. 
3.Εφόσον έχει βράσει η σάλτσα ρίχνουμε τα αυγά. αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει με σύρμα.
4.Τέλος, σβήνουμε το μάτι, αλλά αφήνουμε επάνω το τηγάνι και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι σε κύβους.
5.Σερβίρουμε ζεστό με τα λουκάνικα στο πλάι
Τα μυστικά μου:
-Μπορούμε να βάλουμε από την αρχή τα λουκάνικα μέσα στο τηγάνι.  
Καλή όρεξη! 
https://www.juniorsclub.gr/i-syntagi-tis-mamas-tsipoyres-me-sparaggia/

Η συνταγή της μαμάς: Πιτσάκια από φέτες ψωμιού!

Μετάβαση στο περιεχόμενο