Σου έμεινε τσουρέκι και σκέφτεσαι να το μετατρέψεις σε μια άλλη λιχουδιά, σε ένα άλλο γλυκό;;; Το έχουμε και μάλιστα, εκτός από τις απλές ιδέες, όπου σου λένε να απλώσεις επάνω σε μια φέτα τσουρεκιού πραλίνα σοκολάτα ή μαρμελάδα ή καραμέλα, η μαμά – σεφ Μαρία Παπαγεωργίου, του juniorsclub.gr αυτή τη φορά θα κάνει κάτι συναρπαστικό, θα πάρει το τσουρέκι και θα το κάνει τιραμισού.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Τιραμισού με τσουρέκι
Υλικά
6 με 7 φέτες τσουρέκι
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
400 γρ. τυρί μασκαρπόνε
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. γιαούρτι
2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
8 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
νιφάδες κουβερτούρας
Συνταγή:
1.Κόβουμε κάθε φέτα τσουρεκιού στη μέση. Βρέχουμε τα μισά κομμάτια με λίγο κονιάκ και τα μοιράζουμε σε 6 – 7 ποτήρια ή διάφανα μπολάκια σερβιρίσματος.
2.Χτυπάμε στο μίξερ με τον αβγοδάρτη το μασκαρπόνε μαζί με το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τον καφέ και τη ζάχαρη για 5-10 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να αφρατέψουν.
3.Μοιράζουμε τη μισή κρέμα στα ποτήρια. Κάνουμε δεύτερη στρώση με τσουρέκι βρεγμένο με κονιάκ και μοιράζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
4.Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας.
Καλή όρεξη!