Τα λαχταριστά cupcakes με κρέμα ζαχαροπλαστικής, θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός πρωινού ή απογευματινό σνακ, ενώ για παρτύ είναι η πρώτη σας επιλογή. Μια υπέροχη συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Υπέροχα cupcakes με κρέμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά:
5. Μέσα στο μεγάλο μπολ με τα υλικά όπου έχουμε βάλει το αλεύρι, θα προσθέσουμε το μείγμα του μίξερ. Σιγά-σιγά για να το ανακατέψουμε καλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας ή σπάτουλα ζαχαροπλαστική.
6.Η δόση αυτή βγάζει 12 κεϊκάκια οπότε, τα μοιράζουμε σε μικρές ατομικές φόρμες και στους 18ο βαθμούς. Στο τέταρτο θα τρυπήσουμε με ένα πιρουνάκι να δούμε αν έχουν ψηθεί αλλιώς τα αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμη.
7. Ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί για να την βάλουμε επάνω στα cupcakes. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 700 gr γάλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά στο 4-5. Το ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
8. Παράλληλα σε ένα μπολ θα βάλουμε το κορν φλάουρ, το υπόλοιπο γάλα, το βούτυρο και τους κρόκους από τα αυγά. Ανακατεύουμε όλα μαζί να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας.
9.Παίρνουμε την κατσαρόλα με το πρώτο μείγμα όπου έχουμε το βρασμένο γάλα και ρίχνουμε σιγά-σιγά και ανακατεύοντας με το σύρμα το μείγμα του μπολ για να ενωθούν καλά. Έπειτα το βάζουμε πάλι στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια σε σιγανή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
10. Βάζουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο.
11.Μετά από μια ώρα, βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και στολίζουμε τα κεϊκάκια μας. Παίρνουμε τα δημητριακά και τα προσθέτουμε επάνω από την κρέμα!!!
Καλή όρεξη!