Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Υπέροχα cupcakes με κρέμα ζαχαροπλαστικής!

Τα λαχταριστά cupcakes με κρέμα ζαχαροπλαστικής, θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μπορεί να αποτελέσει μέρος  ενός πρωινού ή απογευματινό σνακ, ενώ για παρτύ είναι η πρώτη σας επιλογή. Μια υπέροχη συνταγή  από τα τεφτέρια της  μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ 

Υπέροχα cupcakes με κρέμα ζαχαροπλαστικής

Υλικά: 

250 gr Aλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 μεγάλα αυγά
200 gr  κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 gr  βούτυρο
250 gr ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας κακάο
Δημητριακά
Υλικά για κρέμα πατισερί: 
1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά
100 gr κορν φλάουρ
100 gr βούτυρο
6 αυγά θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τους κρόκους
270 gr ζάχαρη
1 βανίλια
Συνταγή:
1. Πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του γλυκού μας, θα βγάλετε στον πάγκο της κουζίνας σας, όλα τα υλικά.  Θέλουμε να έχουν θερμοκρασία δωματίου. 
2. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε νερό με μια φέτα λεμόνι. Επάνω τοποθετήστε ένα άλλο μεταλλικό σκεύος για να λιώσετε την κουβερτούρα. 
3.Στο μίξερ θα χτυπήσουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε πάλι. Όχι σε τόσο δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τη λιωμένη κουβερτούρα και αναμειγνύουμε τα υλικά μας. 
4.Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. 

5. Μέσα στο μεγάλο μπολ με τα υλικά όπου έχουμε βάλει το αλεύρι, θα προσθέσουμε το μείγμα του μίξερ. Σιγά-σιγά για να το ανακατέψουμε καλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας ή σπάτουλα ζαχαροπλαστική. 

6.Η δόση αυτή βγάζει 12 κεϊκάκια οπότε, τα μοιράζουμε σε μικρές ατομικές φόρμες και στους 18ο βαθμούς. Στο τέταρτο θα τρυπήσουμε με ένα πιρουνάκι να δούμε αν έχουν  ψηθεί αλλιώς τα αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμη.  

7. Ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί για να την βάλουμε επάνω στα cupcakes. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 700 gr γάλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά στο 4-5. Το ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μια βράση. 

8. Παράλληλα σε ένα μπολ θα βάλουμε το κορν φλάουρ, το υπόλοιπο γάλα, το βούτυρο και τους κρόκους από τα αυγά. Ανακατεύουμε όλα μαζί να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας. 

9.Παίρνουμε την κατσαρόλα με το πρώτο μείγμα όπου έχουμε το βρασμένο γάλα και ρίχνουμε σιγά-σιγά και ανακατεύοντας με το σύρμα το μείγμα του μπολ για να ενωθούν καλά. Έπειτα το βάζουμε πάλι στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια σε σιγανή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. 

10. Βάζουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο. 

11.Μετά από μια ώρα, βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και στολίζουμε τα κεϊκάκια μας. Παίρνουμε τα δημητριακά και τα προσθέτουμε επάνω από την κρέμα!!! 

Καλή όρεξη!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η συνταγή της μαμάς: Κοτόπουλο γεμιστό με τυρί!

 

Η συνταγή της μαμάς: Σπαγγέτι φούρνου αλλά σπέσιαλ

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο