Ενημέρωση Επικαιρότητα

Το είδαμε και αυτό! Ορχιδέα έχει… πρόσωπο μαϊμούς!

Έχει δύο παράξενα ονόματα, δηλωτικά της απόκοσμης και περίεργης εμφάνισής της, και αποτελεί μία από τις πιο σπάνιες ορχιδέες του πλανήτη, η οποία ευδοκιμεί σε μεγάλα υψόμετρα 1.000 και 2.000 μέτρων στο Εκουαδόρ και το Περού.

perierga.gr - Μια ορχιδέα με "πρόσωπο" μαϊμούς!

Η «ορχιδέα-μαϊμού» (Orchid Monkey) ή αλλιώς «Δράκουλας» (γένος Dracula simia) ονομάστηκε έτσι εξαιτίας της μεγάλης ομοιότητας που έχουν τα άνθη της με το πρόσωπο της μαϊμούς αλλά και επειδή οι απολήξεις των πετάλων θυμίζουν τα δόντια του… Κόμη Δράκουλα της Τρανσυλβανίας!

perierga.gr - Μια ορχιδέα με "πρόσωπο" μαϊμούς!

Πέρα από την ονοματολογία, όμως, η εν λόγω ορχιδέα είναι από τις πιο σπάνιες στον κόσμο, η οποία ανακαλύφθηκε το 1978 από τον βοτανολόγο Luer, και δύσκολα ευδοκιμεί σε καταστάσεις «αιχμαλωσίας», μέσα σε γλάστρες ή θερμοκήπια, αν και γίνονται αρκετές προσπάθειες γι’αυτό.

perierga.gr - Μια ορχιδέα με "πρόσωπο" μαϊμούς!

Φύεται συνήθως σε δάση, σε υγρά και σκιερά μέρη κάτω από τα δέντρα, αρκετά μέτρα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους, γεγονός που καθιστά τη συλλογή της μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση.Για το λόγο αυτό σπάνια εμφανίζεται σε ανθοπωλεία και φυτώρια, ενώ λίγοι είναι αυτοί που έχουν το πλεονέκτημα να τη θαυμάσουν από κοντά!

perierga.gr - Μια ορχιδέα με "πρόσωπο" μαϊμούς! perierga.gr - Μια ορχιδέα με "πρόσωπο" μαϊμούς! perierga.gr - Μια ορχιδέα με "πρόσωπο" μαϊμούς! perierga.gr - Μια ορχιδέα με "πρόσωπο" μαϊμούς! perierga.gr - Μια ορχιδέα με "πρόσωπο" μαϊμούς!
]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο