Ζώα

Είμαι κατάλληλος για κατοικίδιο;

Εάν σκοπεύετε να αποκτήσετε κατοικίδιο ζωάκι, ίσως δεν έχετε σκεφτεί τα παρακάτω:

Τα κατοικίδια ζώα κοστίζουν:

Θα πρέπει να υπολογίσετε στα έξοδά σας τα τρόφιμα, τον κτηνίατρο, τις άδειες, την περιποίηση, τα παιχνίδια και τα λοιπά έξοδα συντήρησης.

Τα κατοικίδια απαιτούν χρόνο και προσοχή:

Εάν θέλετε σκύλο, σας ενημερώνουμε ότι δεν είναι εύκολο το να γυρνάτε σπίτι κουρασμένοι από τη δουλειά και να πρέπει να τον βγάλετε βόλτα. Τα σκυλιά χρειάζονται καθημερινή άσκηση για να παραμείνουν ήρεμα και φρόνιμα. Τα περισσότερα κατοικίδια απαιτούν τουλάχιστον καθημερινή φροντίδα και προσοχή. Έτσι, κάποιες φορές μπορεί να σας κάνουν να αναβάλετε ή να περιορίσετε το χρόνο των κοινωνικών σας δραστηριοτήτων.

skylos-moro.juniorsclubΤα κατοικίδια μπορεί να κάνουν καταστροφές:

Κάθε ζωάκι μπορεί να προκαλέσει ακούσια μια ζημιά στο σπίτι. Μερικές γάτες μπορεί να σκίζουν τις κουρτίνες ή τα έπιπλα και μερικά σκυλιά μπορεί να μασάνε παπούτσια. Ενώ η εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό αυτών των γεγονότων, η καταστροφική συμπεριφορά παραμένει στα ζώα που μένουν μόνα τους και χωρίς άσκηση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πρέπει να είσαστε υπεύθυνοι:

Αν μιλάμε για σκυλιά, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τη ράτσα, μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό στους ανθρώπους. Ακόμα και οι γάτες μπορούν να γρατζουνίσουν ή να δαγκώσουν. Οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και είναι σε επιφυλακή για κάθε πιθανό κίνδυνο, ειδικά όταν είναι παιδιά παρόντα.

skylos-moro.juniorsclub2Εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία μερικών ανθρώπων:

Εάν εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειας σας έχετε διαγνωστεί ότι έχετε αλλεργία σε ένα κατοικίδιο ζώο, σκεφτείτε το προσεκτικά αν μπορείτε να ζήσετε με τα συμπτώματα πριν το αγοράσετε. Επίσης, σκεφτείτε ότι κάποιοι φίλοι ή συγγενείς με αλλεργίες δεν μπορούν πλέον σας επισκέπτονται στο σπίτι σας, αν έχετε ένα κατοικίδιο ζώο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο