Θέματα υγείας

Τα καλά του κρύου καιρού

Ο κρύος καιρός και οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν συνδεθεί με ιώσεις και κρυολογήματα. Το κρύο αποδεικνύεται ευεργετικό σε διάφορες περιπτώσεις. Δείτε σε ποιες περιπτώσεις το κρύο είναι πολύ καλό για εμάς και το σώμα μας
Βοηθά στο αδυνάτισμα
Υπάρχει καφέ λίπος στο σώμα μας και είναι αυτό που παράγει θερμότητα και αυξάνει την καύση των θερμίδων. Το μεγαλύτερο ποσοστό του εξαφανίζεται όσο μεγαλώνουμε, αλλά ένα μέρος του παραμένει στο σώμα. Όταν κρυώνουμε, το σώμα μας ενεργοποιεί αυτά τα καφέ λιποκύτταρα για να μας κρατήσει ζεστούς και έτσι καίγονται περισσότερες θερμίδες.

Βοηθά στον πόνο
Έρευνες έδειξαν ότι ομάδα γυναικών που έκανε «βουτιές» σε κρύο νερό (20 δευτερόλεπτα σε νερό με θερμοκρασία λίγο πάνω από το μηδέν) για τρεις μήνες και υποβλήθηκε και σε κρυοθεραπεία σε ολόκληρο το σώμα παρουσίασε δύο και τρεις φορές αυξημένα επίπεδα νορεπινεφρίνης στο αίμα η οποία είναι μια χημική ουσία στο νευρικό σύστημα που ένας εκ των ρόλων της είναι η καταστολή του πόνου.

Βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή
Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άντρες αυξάνονται σημαντικά αρχικά το φθινόπωρο και στη συνέχεια κατά τον μήνα Φεβρουάριο, ενώ μειώνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο κρύος καιρός ωθεί τους ανθρώπους να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, φέρνει αύξηση στην συχνότητα αλλά και την ποιότητα των σεξουαλικών επαφών σε ένα ζευγάρι.

Εξουδετερώνει βλαβερά έντομα
Το κρύο σκοτώνει μικροοργανισμούς και έντομα που είναι πηγές ασθενειών για τον άνθρωπο.

Συνδέεται με τη μακροζωία
Έρευνα του 2006 από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Scripps επάνω σε ποντίκια, έδειξε ότι η μείωση της εσωτερικής τους θερμοκρασίας αύξησε την διάρκεια ζωής τους κατά 20%. Τέλος, έρευνα του 2009 από το πανεπιστήμιο Stony Brook έδειξε ότι ενώ τα μύδια στα ζεστά μεσογειακά νερά της Ισπανίας ζουν περίπου 29 χρόνια, εκείνα στα κρύα νερά της Ρωσίας ζουν για πάνω από δύο αιώνες!

Πηγή: perierga.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο