Στις 8 Ιανουαρίου ξεκινάει και φέτος η εκστρατεία «Κανένα χριστουγεννιάτικο δέντρο πεταμένο στον ΧΥΤΑ».
Στόχος της δράσης είναι να ανακυκλωθούν πάνω από 5.000 χριστουγεννιάτικα δέντρα (φυσικά έλατα), τα οποία στολίζουν αυτές τις ημέρες σπίτια και επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.
Η εκστρατεία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια και μπορούν να συμμετέχουν ολοένα και περισσότεροι πολίτες. Ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ, Μιχάλης Γεράνης έκανε λόγο για μια σημαντική κίνηση για το περιβάλλον και μια αλλαγή κουλτούρας των τοπικών κοινωνιών, «που αντιλαμβάνονται πως το φυσικό πριονίδι πρέπει να επιστρέφει στη μητέρα γη».
Πέρυσι ανακυκλώθηκαν περίπου 5.000 χριστουγεννιάτικα δέντρα
Στόχος φέτος είναι να ανακυκλωθούν ακόμα περισσότερα. Επ’ αυτού ο Μιχάλης Γεράνης ανέφερε: «Παρατηρώντας την κίνηση και τη γιορτινή διάθεση των συμπολιτών μας που στόλισαν τα σπίτια και τα καταστήματά τους με φυσικά έλατα εκτιμούμε ότι ο αριθμός των ελάτων που θα ανακυκλωθούν θα είναι περισσότερα από τα 5.000 που συγκεντρώσαμε πέρυσι».
Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Μάλιστα, με στόχο να επιτευχθεί η ανακύκλωση των χριστουγεννιάτικων δέντρων ο ΦοΔΣΑ έχει ήδη ενημερώσει από τις αρχές Δεκεμβρίου τους δήμους της Θεσσαλονίκης, να γνωστοποιήσουν στους πολίτες για τα σημεία εναπόθεσης και τους τρόπους με τους οποίους θα ανακυκλώνονται από τις 8 Ιανουαρίου τα φυσικά έλατα.
Πώς θα γίνει η ανακύκλωση των χριστουγεννιάτικων δέντρων
Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη ενημέρωσε ήδη τους δημότες πως όλα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ανακυκλώνονται με ένα τηλεφώνημα στο 15195 ή στο e-15195. Οι πολίτες θα αναφέρουν τη διεύθυνσή τους και στη συνέχεια συνεργεία του δήμου θα συγκεντρώνουν τα φυσικά έλατα, τα οποία θα μεταφέρονται σε ειδικό χώρο στο Περιβαλλοντικό Πάρκο των Ταγαράδων, όπου θα τεμαχιστούν προκειμένου να μετατραπούν σε βιολογικό καύσιμο, αλλά και σε φυτόχωμα – λίπασμα.
Αναμένεται και οι υπόλοιποι δήμοι της Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν σε σχετικές ανακοινώσεις, ενώ η όλη διαδικασία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.
Πηγή
Η «φριτέζα του διαστήματος»: Οι … διαστημικές τηγανητές πατάτες του ΑΠΘ