Αθλητισμός

Καρέ καρέ ο τελικός από το Τουρνουά Μπάσκετ Επαγγελματικών τάξεων

Ακόμη ένα Τουρνουά Μπάσκετ Επαγγελματικών τάξεων ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία,  στα πλαίσια των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού που διοργανώνει το Τμήμα Άθλησης Πολιτισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Πατρέων, κατά το οποίο συμμετείχαν   33 ομάδες (600  αθλητών –εργαζομένων).

Στον Τελικό που έγινε χθές  Δευτέρα  27/7/2015, στο Δημοτικό κλειστό γήπεδο της «Παν. Αλεξιώτισσας», μετά από έναν πολύ συναρπαστικό, αμφίρροπο και ωραίο αγώνα, πρωταθλήτρια ομάδα για το 2015 αναδείχθηκαν οι Γυμναστές/Προπονητές   που επικράτησαν   της ΠΚΕ ΟΤΕ    με   σκορ   57-40  (ημίχρονο 38  –  23). Οι πόντοι για τους νικητές ήταν οι εξής : Κατσούπης 1, Δελάρτας 10, Μήλας 6, Νταβλούρος 2, Σκροπολίθας 19, Μπαζίνας 7, Δενδής 12 ενώ για την ομάδα του ΠΚΕ ΟΤΕ Ντούβας 2, Μανωλάκος 2, Μιχελής 5, Νικολέτζος 4, Κουτρούλης 5, Διονυσάτος 2, Τσούνας 18, Ντούρος 2.

Κατά την διάρκεια του  ημιχρόνου έγινε και ο καθιερωμένος διαγωνισμός τριών πόντων όπου μεταξύ 18 διαγωνιζόμενων, νικητής αναδείχτηκε ο παίκτης των «Τραπεζικών»  Γκοτσόπουλος Δημήτρης, και ο MVP του τελικού ήταν ο Σκροπολίθας Βασίλειος των «Γυμναστών/Προπονητών».

Ο τελικός έγινε σ’ ένα γεμάτο γήπεδο με  πολλούς φίλους των δύο ομάδων και παραγόντων του τοπικού μπάσκετ καθώς και όλων των ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά.

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε εκδήλωση με τις απονομές των αναμνηστικών βραβείων σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν καθώς και στην ΕΣΚΑΗ , το Σύνδεσμο Διαιτητών – Κριτών, στους Ιατρούς των αγώνων, στον Πρόεδρο του Π.Ε.Α.Κ. κ.Κοπανά Γιάννη, στον εκπρόσωπο του   <<ΑΠΟΛΛΩΝ>> ΠΑΤΡΩΝ κ. Καμίση Φίλιππο , στον εκπρόσωπο της <<Ε.Α.Π.>> ,στον εκπρόσωπο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και στον εκπρόσωπο του Δημοτικού Γυμναστηρίου Αντιρίου ,  για την βοήθεια τους και τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση .

 Ιδιαίτερη εντύπωση και συγκίνηση προκάλεσε η βράβευση της ομάδας του ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο Πάτρας,  για την συμμετοχή και την προσπάθεια αυτών των παιδιών.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου   κ.Γεροπαναγιώτη Κατερίνα αναφέρθηκε στις ευκαιρίες  που πρέπει να δίνονται στους εργαζόμενους, ώστε να βρίσκουν διεξόδους στην άθληση, τους ευχαρίστησε όλους, επισημαίνοντας ότι θα είναι στο πλευρό των αθλητών – εργαζομένων σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, τονίζοντας ότι η διοργάνωση αυτή όπου χρειαστεί θα βελτιωθεί και ο Δήμος θα είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες.

Ο Σύμβουλος Δημάρχου για θέματα αθλητισμού κ. Πετρόπουλος Τάκης ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή, το Τμήμα άθλησης του Δήμου και ιδιαίτερα όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και συντελεστές της, για την τόσο επιτυχημένη διοργάνωση και εξέφρασε την ευχή την επόμενη χρονιά   να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και η μαζικότητα στον αθλητισμό που έχει γίνει πλέον ΘΕΣΜΟΣ.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι παρακάτω: .κ Αγγελόπουλος Γιώργος Αντιπεριφειάρχης, ο κ. Αθανασόπουλος Ανδρέας Αντιδήμαρχος, ο κ. Τζανάκος Νικόλαος Δημοτικός Σύμβουλος, ο κ. Καραγκούνης Κώστας υπεύθυνος Δημοτικών Γηπέδων, ο κ. Παπανικήτας Ανδρέας πρ. ΔΕΥΑΠ, ο κ. Αναγνωστόπουλος Δημήτριος πρ. Ανατολικού Διαμερίσματος.

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του εμπνευστή και θεμελιωτή της ιδέας του πρωταθλήματος κ. Κασίμη Ιωάννη πρώην προέδρου του ΟΝΑΠ καθώς και της τμηματάρχη του τότε Οργανισμού  κ. Ξένου Νίκης. Επίσης τιμήθηκαν οι Τσούρας Χρήστος, Τουριανάς Κώστας, Λογοθέτης Βλάσης και Δευτεραίος Νίκος για την βοήθεια τους στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Τέλος τιμήθηκαν οι διαιτητές του τελικού Χριστοδούλου Χρήστος, Παναγιώτου Χρήστος και ιδιαιτέρως ο Σπυρίδωνος Λεωνίδας για το ήθος του και την προσφορά του στο άθλημα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο